Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin dijital hurdacısı---

Türkiye’nin dijital hurdacısı

3 / 9
Türkiye’nin dijital hurdacısı
31 Mayıs 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

BİZİM FİZİKSEL İMHA MAKİNELERİMİZ VAR

-Verileri nasıl imha ediyorsunuz?
Bora Ünlü:  Çok teknik bir konu… Hardisk’te bad sector denilen bir şey var, oradaki veri hiçbir zaman silinemez. Çünkü sistem oraya bir şey yapamıyor. Öyle bir durumda da bizim fiziksel imha makinalarımız var. Bu makinelerle hardisk imha ediliyor. Bu işlemden sonra veriler geri döndürülemez şekilde yok ediliyor. Zaten bir tek Amerikan filmlerinde data alınabiliyor, yanmış hardisklerden bile veri alıyorlar o filmlerde.  Öyle bir şey yok.  Veriler yok edildikten sonra hardisk kullanılamaz hale geliyor ve geri dönüşüm firmalarına gönderiliyor.
-Firmalar bu işlemi eskimiş, miladı dolmuş bilgisayarlarına mı yapıyorlar?
Bora Ünlü: Elektronik cihaz ve bilgisayarların ortalama kullanım süreleri vardır. Firmalara göre değişebiliyor. Örneğin X firması, ”6-7 yıl kullandım, eskidi, verimli çalışmıyor, bilgisayar parkımı yenilemek istiyorum” diyor.  Bu durumda eskilerdeki verilerin silinmesi ve bakımının yapılarak yeniden kullanılabilecek hale getirerek kendisine bir fayda sağlamak istiyor. Bu noktada biz devreye giriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster