Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin dijital hurdacısı---

Türkiye’nin dijital hurdacısı

2 / 9
Türkiye’nin dijital hurdacısı
31 Mayıs 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

KURUMSAL FİRMALARDAN ALDIĞIMIZ ÜRÜNLERE VERİ İMHA İŞLEMLERİNİ UYGULUYORUZ

Finansgundem.com-Kendinizi dijital hurdacı olarak tanımlıyorsunuz. Ne demek dijital hurdacılık, şirketinizi ve yaptığınız işi anlatır mısınız?

Bora Ünlü: Japonya merkezli bir şirketiz. Global bir yapıda dünya üzerindeki kurumsal firmalardan ofis ve IT ekipmanlarını satın alıyoruz ve bunların üzerinde çeşitli işlemler yapıp ardından ikinci el pazarına sunuyoruz. Bilgisayar, laptop, printer, fotokopi makinası gibi ofiste kullanılan her türlü elektronik cihazı alıyoruz.  Aslında bir bilgisayar (IT) firmasıyız, katma değerimiz de güvenlik… Kurumsal firmalardan aldığımız ürünlere veri imha işlemlerini uyguluyoruz. Şirketler en çok data kaybına  bilgisayarlarını hurdacılara verdiği zaman veya personele yönelik satış olduğu zamanlarda uğruyorlar. İçindeki bilgiler formatlansa bile geri getirilebiliyor. Her formatta azalsa bile bir bilgisayarda 7 formata kadar bazı verileri yakalayabiliyorsunuz. Bu bilgiler bazen çok önemli olabiliyor.
-7 formata rağmen, daha önceki bilgileri kurtarmak mümkün diyorsunuz?
Bora Ünlü: Evet, tamamen silmek için formattan farklı sistemler kullanmak gerekiyor. Biz bu sistemleri kullanıyoruz. Firmalara bir hizmet olarak bunu sunuyoruz. Yani ürünlerini alıp içindeki verileri tamamen imha ediyoruz. Bu sayede geri dönülemez şekilde yok etmiş oluyoruz.
-Peki, şirketler size niye güvensin?  
Bora Ünlü: Kontrol, odit ediliyoruz. Firma belli zamanlarda veya proje bazlı gelip kontrol edebiliyor. Ya da yıllık anlaşma yapılıyorsa istediğiniz zaman adamını gönderip kontrol edebiliyor. Büyük firmaların kendi bağımsız denetim firmaları aracılığıyla da kontrol edebiliyor.  Ama finansal anlamdaki denetim firmaları değil de sizin işlerle ilgili bakıyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster