Ana SayfaBankacılıkABD'nin en güçlü Türk iş kadınları---

ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları

9 / 19
ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları
06 Haziran 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

Esra Güler/Google'da pazarlama projelerini yönetiyor

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunu olan Esra Güler, iş hayatına Koç Holding'de başladı. Ali Koç'un liderliğinde bir risk sermayesi modeli içerisinde, teknoloji ve Telekom alanlarında yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi alanında çalıştı. Koç Bilgi Grubu'nun kuruluşunda görev aldı. Ardından Google'a katılarak İstanbul, Londra ve San Francisco'daki global merkezinde pazarlama alanında çeşitli görevler yürüttü. Google'ın dijital reklam ajanslarıyla ilişkisini güçlendiren Google Partners projesini hayata geçirdi. Proje başarı kazandıkça önce Google EMEA bölgesi merkezi olan Londra'ya transfer olarak projenin bu bölgede hayata geçirilmesini, ardından Silikon Vadisi'ndeki genel merkezde tüm dünyaya yayılmasını koordine etti. Son beş yıldır da Google merkezde kurumsal ve tüketiciye yönelik pazarlama projelerini yürütüyor.

Bu yıl Turk of America dergisi tarafından "40 Yaş Altı En Etkin 40 Genç" arasında dokuzuncu seçildi. Ayrıca "Alley to the Valley" adlı, Silikon Vadisi ve Wall Street'teki üst düzey kadın yöneticilerin birbirlerine destek olmasını hedefleyen profesyonel bir kulübün üyesi. Google'ın kız çocuklarını teknolojiye özendirmek için ilkokullarda yürüttüğü Made with Code eğitimlerinde de aktif rol alıyor. Tüm sektörlerde çalışan kadınlara Sheryl Sandberg'in başlattığı "Lean In" (Sınırlarını Zorla) akımını takip etmesini tavsiye ediyor. Yani; "Korkusuz ol, aile kurmak için kariyerden vazgeçme!.."

"YETİŞMİŞ İNSAN AÇIĞI VAR"

"Genç kızlar bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında eğitim alırlarsa, teknolojideki kadın istihdamı da yükselecektir. Zira gelişmiş ülkelerde bu alanlarda yetişmiş insan açığı var ve bu açık sürekli büyüyor. Ben herkesin süper gücü olduğuna inananlardanım. Kendi alanınızda en üst gruba girmek için yeteneklerinizin ve güçlü yanlarınızın farkında olmalısınız. Kadınlar maalesef gelişmiş ülkelerde bile iş ortamlarında çok çekingen davranıyor. Toplantılarda sessiz kalıyor, maaş zammı veya terfi beklerken bunu dile getirecek cesareti kendinde bulamıyor. Özgüvenlerini yükseltmeleri için teknoloji sektöründeki trendleri yakından takip etmelerini tavsiye ediyorum. Amerika'da en varlıklı ailelerin bile çocukları okurken limonata, kurabiye satarak satış becerisi kazanıyor. Türkiye'de ise eğitim, test ve not odaklı. Girişimci nesil için erken yaşta iş tecrübesi edin-me kültürünün acilen oturması gerektiğine inanıyorum."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster