Ana SayfaBankacılıkABD'nin en güçlü Türk iş kadınları---

ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları

8 / 19
ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları
06 Haziran 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

Miray Alanlar/Snapchat'de büyüme stratejilerinden sorumlu

ODTÜ Ekonomi'den mezun olan Miray Alanlar, ilk yıllarında irili ufaklı teknoloji girişimlerinde çalıştı. Bir süre sonra sadece Türkiye'deki teknoloji firmalarından değil, yabancı şirketlerin Avrupa ofislerinden de teklifler almaya başladı. Ancak Alanlar'ın hedefi Silikon Vadisi'ne girebilmekti. Çalışmak istediği fir¬manın bir ürününü kendi kendine analiz edip firmaya bildirerek, ilginç bir yöntemle işi aldı. Böylece Vadi'nin kapıları da önünde açılmış oldu. Alanlar şu anda Snapchat'de ülke bazlı büyüme stratejileri ve programları üzerine çalışıyor. Kadınların hayatlarını kolaylaştırıcı

uygulamalar konusuna yoğunlaşmış durumda. Yine Silikon Vadisi merkezli bir mobil analatik ve ölçümleme girişimiyle birlikte "Mobile Growth Los Angeles" isimli toplantı ve etkinlikler düzenliyor.

Boş vakitlerinde ise kendisinden yardım ve mentorluk talep eden Türk kızlarıyla Skype görüşmeleri yapıyor. Onlara tavsiyelerde bulunuyor. Üniversite yıllarında global Türk kızkardeşlik ağı TurkishWIN'in programlarına katılan biri olarak, dünyanın çeşitli yerlerinde çalışan Türk kadınlarının bağ ve network kurmasının ne kadar önemli olduğunu biliyor. Hatta şu an TurkishWIN'in Los Angeles'ta açacağı merkezle ilgili aktif olarak çalışıyor.

"San Francisco'daki ilk aylarımda çok ağladığımı hatırlıyorum. Kendimi dil sebebiyle zaten kısıtlı olarak ifade edebiliyordum. Bir de beyin takımı erkeklerden oluşuyordu ve ben çoğu zaman kendimi toplantıların dışında buluyordum. Tek şansım vardı, ne yapıyorsam en iyisini yapmak... Yeni ekonomide kadının yükselme olasılığı, kendini keşfetmesi ve hep daha fazlasını istemeye başlamasıyla beraber gelecek.

"KADIN TEKNOLOJİYE DE DOKUNACAK"

Türk kadını elindekiyle yetinen bir kadın. Erkeklerin çizdiği sınırlarda oynuyoruz. Daha fazlasını talep etmiyoruz. Doktorasını bile yapmış olan arkadaşlarımın çoğu önlerine gelen iş fırsatlarını hep tepti. Ya erkek arkadaşları için ya da kendilerine gösterilen sınırlardan öteye geçmemek için. Kadınları erkek dünyasına rakip değil, tam aksine tamamlayıcı duygusal zekalar olarak görüyorum. Facebook Menlo Park kampusunu ziyaret ettiğim bir cuma günü, Mark Zuckerberg'in Sheryl Sandberg gibi şirketteki üst düzey kadın yöneticilerden mentorluk aldığına şahit olmuştum. Bu sene 21 Ocak'ta Amerika'da çok geniş katılımlı bir kadın ayaklanması başladı; eşit, adil, özgür ve sürdürülebilir bir yaşam için... Bu kadın ayaklanmasının kesinlikle teknoloji ve inovasyona dokunduğu alanlar da olacaktır. Birçok kadın, özellikle teknoloji sektöründe erkeklerle eşit şartlarda çalışmak için seslerini çıkarmaya başladı. Taciz ve aşağılamalara maruz kalınca artık susmuyorlar."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster