Ana SayfaBankacılıkABD'nin en güçlü Türk iş kadınları---

ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları

7 / 19
ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları
06 Haziran 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

Ayşegül İldeniz/Silver Spring'de Global Operasyon Başkanı

Ayşegül İldeniz, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra, San Francisco Eyalet Üniversitesi'nde dijital iletişim üzerine yüksek lisans derecesi aldı. 67 ülkeyi kapsayan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak Intel'e katıldı. Intel'in Türkiye Genel Müdürlüğü'nü üstlendikten sonra merkeze geri döndü. Fast Company tarafından iş dünyasının en yaratıcı ilk 100 kişisi arasında gösterilen İldeniz, 2016 yılına kadar Intel'de Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Şimdi ise Silver Spring Network'de Global Operasyonlar Başkanı olarak görev yapıyor. 25 milyon kullanıcısı ile ABD pazarının yarısını elinde bulunduran Silver Spring Networks, aralarında Şikago, Paris, Kopenhag, Singapur gibi dünyanın önde gelen metropellerinin de bulunduğu şehirleri, sunduğu farklı çözümlerle akıllı şehir statüsüne dönüştüren bir şirket.

"1995-2005 arası web sayfalarından veya kurumsal uygulamalardan bahsediyorduk. 2005-2015 yılı uygulamaların dönemi oldu ve son iki senedir de IoT'dan yani 'nesnelerin internetinden' bahsediyoruz.

Her şeyin internete bağlandığı ve her türlü verinin sayısallaştığı bir dönemdeyiz. Örneğin, tarladaki sensörlerden elde ettiğimiz ısı, nem gibi verilerle hasat hakkında analiz yapabiliyoruz. Titreşimlere bakarak asansörün ne zaman bozulabileceğini öngörebiliyoruz. Şu an emekleme aşamasında olan pek çok teknoloji beş yıl sonra hayatımızın içinde olacak. IoT, giyilebilen teknolojilerle kişisel hayatlarımıza dokunduğu kadar Sanayi 4.0 ile kurumsal hayatlarımıza da dokunuyor. Girişimcilere tavsiyem, bu yükselen teknolojilere yatırım yapmaları. Bunlardan en çok öne çıkanı IoT. Nesnelerin interneti ile ilgili işlerde yazılım, donanım ve servis anlamında tüm sektörlerde yeni iş alanları ortaya çıkacak. Bu alanlara yönelinmeli. Çok popüler olan bir diğer alan da e-ticaret. Aynı şeyleri yaparak para kazanmak gittikçe zorlaşacak gibi görünüyor. E-ticaret alanına yeni teknolojilerle inovasyon getirmek gerek."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster