Ana SayfaBankacılıkABD'nin en güçlü Türk iş kadınları---

ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları

5 / 19
ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları
06 Haziran 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

Pınar Kip/State Street'te başkan yardımcısı

İstanbul doğumlu Pınar Kip, Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) Bilgisayar ve Elektrik Mühendisliği İşletme Bilimleri üzerine çifte lisans yaptıktan sonra Bank of America'da çalışmaya başladı. Harvard'da MBA yaptıktan sonra da Booz & Company'de strateji danışmanı olarak pozisyon aldı. New York'ta yaşıyor. 2011'den beri de State Street'te görev yapıyor. State Street 33 bin çalışanıyla çeşitli ülkelerdeki yatırımcılara finansal ürün ve hizmetler sunan, dünyadaki toplam varlığın yüzde 11'ine hizmet veren 200 yıllık bir şirket. Kip, State Street'te Başkan Yardımcısı olarak uluslararası stratejik işlemler departmanını yönetiyor. Bu rolde şirketin strateji, planlama ve yeniden yapılandırma, küreselleştirme yönetimi ve 100 farklı ülke piyasasındaki müşterilerin bankacılık işlemleri gibi alanlardan sorumlu. Aynı zamanda State Street'in Profesyonel Kadınlar Organizasyonu yönetim kurulunda yer alıyor. Diversity Konseyi'nin de kurucu sponsoru. "Ailem küçüklüğümde bana hem çalışırsam her şeyi başarabileceğimi öğretti hem de kendimi fazla önemsememe engel oldu. Okul birincisi olduğumda bile babam 'E her okulun bir birincisi var' derdi mesela. Haklıymış. Kariyer ve hayat bir yolculuk, her başarı aslında yeni bir yolun başlangıcı. Her başarısızlık da bir ders. Time Dergisi'ndeki bir araştırmaya göre dünyada kadınların erkeklerden daha fazla özgüven sahibi olduğu iki ülke varmış; Tayland ve Türkiye.

"TÜRK KADINI AMERİKA'DA AVANTAJLI"

Bir Türk kadını olarak ABD'de hiç dezavantajla karşılaşmadım, tam tersine hep avantajlı olduğuma inanıyorum. Benim en değer verdiğim şeylerden biri, kendim olarak, kendi değerlerime sadık kalarak ilerleyebilmektir. Bunun kendine özgü bir lider olmakta bana ne kadar çok şey kattığını görüyorum. Ben kadınların her konuda erkekler kadar başarılı olabileceğine inanıyorum. Benim takımımdaki yöneticilerin yarısı kadın. Bazen iş hayatında kadınların sürekli olarak kendi zayıf yönlerini kapatmak için ne kadar zaman harcadıklarım görüyorum. Halbuki belli bir yerden sonra güçlü özelliklerini öne çıkaracak sorumluluklar alsalar daha kolay fark yaratabilirler.

Biz State Street olarak bu sene 18 Mart'ta Wall Street'de boğanın karşısına 'Fearless Girl' (Cesur Kız) heykeli koyduk. Bunu çoğu finans şirketinin yönetim kurulunda yeterince kadın bulunmamasına dikkat çekmek için yaptık. Araştırmalara göre bu durum şirket başarısını ciddi anlamda etkiliyor. Şimdilik finans sektöründeki kadınların erkeklerden daha fazla çalışması ve daha yaratıcı olması gerekiyor maalesef. Zamanla bu zorluklar ortadan kalkacaktır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster