Ana SayfaBankacılıkABD'nin en güçlü Türk iş kadınları---

ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları

3 / 19
ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları
06 Haziran 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

Magdalena Yeşil/Kadın melek ağının başında

Silikon Vadisi'nin en ünlü kadınlarından biri olan Magdalena Yeşil, aslen İstanbul Modalı. Stanford Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği bölümünde okudu. Mezuniyetten sonraki ilk yıllarında yarı iletken tasarım mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra yazılım alanına kaydı. 90'larm başında ABD'de evlere internet veren ilk servis sağlayıcı UUNet'te yönetici pozisyonunda görev yaptı. Alanında öncülerden biri olan elektronik ticaret ve internetten para transferi şirketi Cybercash'i kurdu. Elektronik ticaretle ilgili yazdığı kitap en çok satanlar listesine girince Red Hearing Dergisi tarafından 1997'de "Yılın Girişimcisi" seçildi. Para transferiyle ilgili ikinci şirketi MarketPay'i kurduğunda Vadi'nin en büyüklerinden teklifler almaya aşladı. Steve Jobs, Apple'ın başkan yardımcılığı için Yeşil'e iki kez teklif götürdü. Girişimci ruhu maaşlı bir işte çalışmayı engel gördüğü için ikisinde de reddetti. Yine o yıllarda girişim sermayesi fonu US Venture Partners'tan gelen teklifi ise kabul etti ve sekiz yıl boyunca 30'dan fazla başarılı internet girişimini destekledi.

Bugün 58 milyar dolar değerinde olan yazılım şirketi Salesforce'un ilk yatırımcısı oldu. Günümüzde, 2012'de kurduğu melek kadın yatırımcı ağı Broadway Angels'in yönetim kurulunda kafa avcılığı yapıyor, başarılı olabilecek genç girişimcileri bulup destekliyor.

Platformda toplam 40 melek yatırımcı kadın yer alıyor. 2012'den bu yana ağa yapılan yatırım tutarı 80 milyon doları buluyor. Yeşil aynı zamanda otomobil almak isteyenlere kredi sağlayan Drieinformed.com'un da sahibi.

"PARA İÇİN GİRİŞİMCİ OLMAYIN"

"İngilizcede 'broad' kelimesi erkeklerin kadınları aşağılamak için kullandığı deyimsel bir anlamda kullanılıyor. İşte, bu sebeple kadınlardan oluşan melek yatırım ağımızın ismini Broadway koyduk. Erkek hakimiyetinde olan teknoloji, girişimcilik ve yatırım alanında bir başkaldırma olarak düşünebilirsiniz. Kadınlar iş hayatında erkeklerin gerisinde kalıyor çünkü kadının aile gibi bir önceliği var. Bu olmasa, erkekler gibi tek önceliği işi olsa kadınlar erkeklerden daha başarılı olur. Çünkü biz aynı anda birden fazla işi yapabiliyoruz, beynimizi erkeklere göre daha etkin kullanabiliyoruz.

Genç girişimcilere tavsiyem ise şudur; bir işi asla para için yapmayın. Çünkü girişimcilik demek eziyet çekmek ve sıfırı tüketme ihtimaline çok yakın olmak demektir. Eğer yaptığınız işle ilgili tutkunuz yoksa ayakta kalamazsınız. Biz Silikon Vadisi'nde bir anlamda tutsak hayatı yaşıyoruz. İşe sabah 8'den önce başlayıp akşam 8'den sonra bırakıyoruz. Dünyanın en zeki insanları burada. Ben iki gün çalışmasam bir başkası o iki günde gelip bana rakip olabilir. O nedenle Silikon Vadisi'ne gelmek isteyen girişimciler ancak bir tutkuları varsa burada yaşayabilirler. Yoksa rekabet edemezler. Girişimci ruhlu insanların yüksek maaşla bir şirkette çalışmalarını tavsiye etmem. Maaş insanın için-deki girişimci ruhu frenliyor çünkü. O maaşı hep almak istiyor insan, risk almak zor geliyor. Ama girişimcilik risk demektir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster