Ana SayfaBankacılıkABD'nin en güçlü Türk iş kadınları---

ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları

2 / 19
ABD'nin en güçlü Türk iş kadınları
06 Haziran 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

Seval Öz/Continental akıllı taşımacılık sistemleri CEO'su

Doktor Mehmet Öz'ün kız kardeşi Seval Öz, Silikon Vadisi'ndeki akıllı taşımacılık sistemi Continental Intelligent Transportation Systems (Akıllı Taşımacılık Sistemleri) firmasının CEO'su. MIT'de ekonomi ve siyaset bilimi eğitimi alan Öz, 2014 yılına kadar Google'ın merkezinde yeni teknolojilerden sorumlu isimdi. Google'un insansız araç projesinde de çalıştı.

"NAVİGASYONU ÖNCEDEN BULURDUK"

"Otomobiller elbette birgün uçabilir. Başlangıç formları olarak dronları görüyoruz zaten. Hatta Dubai ilk uçan taksileri bu yaz tanıtacak. Ancak asıl sorulması gereken araçların uçup uçamayacağı değil, regülasyon standartları olmalı. Araçları kontrol edecek kumanda operatörleri, hava alanları, şarj istasyonları ve araçlar arası iletişim gibi konular konuşulmalı artık.

Kadınlar sayısal bilimlerde eğitim almalarına rağmen, iş hayatında kendini göstermede yüzde 14-18'lerde kaldılar maalesef. Teknoloji alanına kadınlar daha önceden aktif olarak girmiş olsalardı şimdiye birçok şey farklı olurdu. Araçlar için navigasyon çok uzun yıllar önce keşfedilmiş olurdu mesela. Bu kadar rahatsız edici emniyet kemerleri de olmazdı. Araç içi kullanımı çocuklar için daha uyumlu olurdu. En basitinden kahve konacak bardaklık orta yere konulmazdı. Silikon Vadisi'ne gelmek isteyen kadınlara tavsiyem, herhangi bir problemi çözmeyi kafaya koyarak gelmeleri. Cesur olmaları. Burası gerçek hayatın test merkezi. Asla asla demeden çalışan ve kendini kontrol etmeden aklını serbest bırakabilenler başarır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster