BİZ PARA KOYARAK ORTAK OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
-Şu anda BDDK bankacılık lisansını size iade etse, bankacılık yapmak için 300 milyon dolar asgari sermaye zorunluluğu var? Bu parayı bankaya koyacak gücünüz var mı?
Celal Balabanlı: Biz banka sahibi ve ortak olmayacağız artık. Bir fon yöneticisi bir yere yüklemez sermayeyi. Bu diğer banka sahibi kuruluşlar için de geçerlidir. O zaman sermayesiz patron yaratırsınız. Biz para koyarak ortak olmayı düşünmüyoruz. Olduğumuz her yerde batmış paralarımız zaten. Bakın 1.5 milyar dolar vermişiz bankaya 1979’la, 1994 arasında. Biz bu 1.5 milyar doları normal faizde, gayrimenkulde değerlendirseydik, emeklimizin gelecek haklarını çok rahat geçirmelerini sağlardık. Tıpkı Merkez Bankası Vakfı üyeleri gibi. Onlar 9 bin’le, 40 bin lira arasında emekli maaşı alıyorlar mesela. Ve haklarıdır. Ama inanın biz çok para verdik. Bilseydim ben bu vakfa girmezdim ama zorunluydu girmek. Mesela altın alırdım ve o altınlar şu inanın 1 trilyon olurdu. Ben gelir gelmez sermaye artırımı istedi devlet. 9 trilyonumuz vardı ama vermedim. Beni bankadan attılar. Parayı bankadan çektim yüksek faize. O dönemde biz de iyi paralar kazandık. Biz böyle yaşadık. 2001’den beri aidat almıyorum ben buradan. Bugüne kadar geldik. Ama çok üzdüler bizi, kimyamızı bozdular. Ama ben tabela asılmadan gitmeyeceğim, asıldığı an gideceğim. Beklentim de yok. Yani emekli olacağım.
-Size göre Türkbank’ın bankacılık anlamında marka değeri, toplumdaki algısı, bilinirliği nedir?
Celal Balabanlı: Anadolu’da çok iyidir hala. Yurt dışında da iyidir, çünkü bir çok yerde olunca Merkez Bankası gibi algılanır. Yani bir marka değeri var. Ama lisans verilmezse bir anlam ifade etmez. Böyle bir bankaya yurt dışından çok iyi para getirisiniz. Katılım Bankası ve Ticaret Bankası bence hızla büyüyecek bir banka. Ülke menfaati için ama ikinciyi daha çok istiyoruz biz. Bu bizim arzumuz. Tasfiye de olabilir bir şey diyemem. Biz çünkü TMSF’ye yetkiyi verdik, güvendik ve top onlarda. Oradan sonra BDDK’da ancak BDDK’yı çok katı görüyorum genel anlamda bu aralar. Belki sonra yumuşar. Ama bu ana kadar iyi idare ettiler.
KİNCİ ADRES TÜRKBANK İSMİ YETERLİ OLACAKTIR.İNANIYORUM O GÜNLER ÇOK YAKIN......SEVGİLER.
ODÖNEMDE YAPILAN YANLIŞ UYGULAMALR.VE KASTİ HAREKETLER.BİR ÇOK YATIRIMCI VE ÇOK ORTAKLI İŞLETMELER BATTI VEYA BATIRILDI BEYAZ KIRMIZI YEŞİL SERMEYE DİYE CEPE ALINMIŞTI.AÇILMASI İNŞALLAH ORTAKLARINA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR İNŞALLAH.
TÜRK TİCARET BANKASINA GECE GÜNDÜZ HİZMET VERMİŞ 13 YILLIK ÇALIŞANI OLARAK BANKAMIZIN YENİDEN DİRİLİŞİNİ GÖRMEKLE MUTLULUKLARIN EN GÜZELİNİ YAŞAYACAĞIZ. TEŞEKKÜRLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.