Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yurt dışında büyük atak!---

Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!

9 / 12
Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!
12 Ocak 2016 - 08:17 www.finansgundem.com

YENİ PAZARLARI İZLİYOR

Garanti Bankası yurtdışında Romanya, Hollanda ve Rusya'daki bankalarıyla faaliyet gösteriyor. Romanya'da Garanti Bank SA adıyla, Garanti Tüketici Finansmanı ve Garanti Leasing'in de dahil olduğu 84 şube ve 1200'ü aşkın çalışan ile 325 binin üzerinde müşteriye hizmet sunuyor. Hollanda'da Garanti Bank International (GBI), Rusya'da Garanti Bank Moscow (GBM) çatısı altında faaliyet gösteren bankanın bunlara ek olarak yurtdışında Malta ve Lüksemburg'da iki şubesi, Londra, Şanghay ve Düsseldorf ta ise üç temsilciliği var. Banka Kuzey Kıbrıs'ta ise yedi şube ile faaliyet gösteriyor.

İlerleyen dönemde Romanya'daki operasyonlara öncelik vereceklerini açıklayan banka bu konuda yazılı olarak yaptığı açıklamada şu bilgiyi veriyor: "Bu ülkede, bireyselden KOBİ'ye, ticariden internet bankacılığına kadar her alanda faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca ödeme sistemlerindeki gücümüzü Romanya'ya taşıdık, Romanya'nın ilk uluslararası chipli kartı olan 'Bonus Card'ı ve internet bankacılığı hizmeti olan 'Garanti Online'ı hayata geçirdik.

Bunun dışında Hollanda ve Rusya'daki operasyonlarımızı da sürdürüyoruz. Avrupa'daki gelişmeleri ve bankacılık sektörünü yakından takip ediyoruz. Burada oluşabilecek fırsatları değerlendiriyoruz. Buna ek olarak yakın çevremizde, büyüme potansiyeli yüksek, Türkiye ile ticaret ilişkileri kuvvetli pazarları da yakından izliyoruz."

Banka için Avrupa büyük önem taşıyor. Bu strateji kapsamında 1990 yılında Amsterdam'da GarantiBank International'ı N.V. (GBI), kuran Garanti Bankası bugün Hollanda dışında Almanya, İsviçre ve Ukrayna'da şube ve temsilcilikler açtı. Banka GBI sayesinde, ticaret finansmanı, özel bankacılık, yapılandırılmış finansman ve kurumsal ile ticari bankacılık alanlarında çeşitli ülkelerdeki müşterilerine, sektöre/ülkeye özel finansal çözümler sunuyor.

Garanti Bankası'nın iddialı olduğu bir diğer pazar olan Rusya'da faaliyet gösteren GarantiBank Moscow (GBM) 1996 yılında kuruldu. GBM kurumsal ve ticari bankacılık alanında Rus firmaları ile Rusya pazarında faaliyet gösteren belli başlı Türk firmalarına yönelik hizmet ve ürünler sunuyor.

Global bankacılık şemsiyesi altında Türk firmalarına, yabancı ülkelerdeki, ticaret uygulamaları ve dikkat edilmesi gereken ayrıntılar konusunda yatırım danışmanlığı hizmeti sunan Garanti Bankası ayrıca yabancı firmaların ülkemiz ve çevre ülkelerdeki iş potansiyelini anlamak amacıyla ihtiyaç duydukları bilgilendirme ve yönlendirme taleplerine yardımcı oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa korkut22 Ağustos 2024 19:12

    Bangladeşte süresi dolan kredi kartımı nasıl yenileyebilir ve adresime günderilmesini sağlayabilirim

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster