Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yurt dışında büyük atak!---

Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!

5 / 12
Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!
12 Ocak 2016 - 08:17 www.finansgundem.com

HEDEFİ ORTA AVRUPA

Kuveyt Türk'ün yurtdışında Bahreyn'de şubesi, Dubai ve Almanya'da ise iştirakleri var. Yurtdışı iştirakler konusunda bankanın ana hedefi ise, Almanya'daki örgütlenmenin tamamlanmasından sonra Orta Avrupa'ya açılmak. Halen Almanya'da Frankfurt, Berlin ve Mannheim şehirlerindeki şubelerle hizmet sunduklarını söyleyen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan konuyla ilgili şu bilgileri veriyor:

"Bugün Almanya'da 4 milyonun üzerindeki potansiyel müşteriye katılım bankacılığı hizmetlerini ulaştırmayı hedefliyoruz. Şu an önceliğimiz bu. Almanya'da faaliyetlerine 1 Temmuz 2015 itibariyle başlayan iştirakimiz KT Bank AG ile kısa vadede Köln, Düsseldorf / Essen ve Münih'te yeni şubeler açmayı planlıyoruz. Ardından katılım bankacılığının ürün ve hizmetlerine yüksek talep gösteren Orta Avrupa'yı radarımıza alacağız" diyor.

Banka KT Bank AG ile ayrıca bireysel ve kurumsal müşterileri için finans transferi, kredi ve mevduat gibi finansal hizmet ile çek ve varlık hesapları sunuyor. 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren KT Dubai ile ise müşterilerine fon temini, aracılık hizmetleri, varlık yönetimi ve yatırım danışmanlığı alanlarında hizmet sağlıyor.

Öncelikli olarak Körfez bölgesine iş yapan, 1 milyon ABD Doları ve üzeri varlığı olan Kuveyt Türk Türkiye müşterilerine hizmet için kuruldukları bilgisi veren Uyan, bu ülkeye özel sunacakları hizmetler hakkında ise şu bilgiyi veriyor: "Artık yabancı müşterileri de kabul ediyoruz. Bahreyn şubemiz her türlü bankacılık faaliyetlerini kapsayan toptan bankacılık lisansına sahip ilk yurtdışı şubemiz. Kurulduğu 2003 yılından itibaren şubemiz kanalıyla bankamız ve müşterilerimiz için yurtdışı kaynaklı döviz kredisi ve sendikasyon kredisi sağlanmasına aracılık ediyoruz. Kurum likidite fazlası, bölge bankalarında kısa vadeli fon kullandırım işlemleri (murabaha, wakale ve mudaraba gibi) aracılığıyla değerlendiriliyor. Aynı şekilde, bankamızın likidite ihtiyacı için, bölge bankalarından altı ay ve daha uzun vadeli fon sağlıyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa korkut22 Ağustos 2024 19:12

    Bangladeşte süresi dolan kredi kartımı nasıl yenileyebilir ve adresime günderilmesini sağlayabilirim

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster