Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yurt dışında büyük atak!---

Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!

3 / 12
Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!
12 Ocak 2016 - 08:17 www.finansgundem.com

Para dergisi "Hedefimiz yurtdışında büyümek" diyen Türk bankalarına yurtdışı örgütlenmelerini, müşterilerine sundukları hizmet ve ürünleri ayrıca yakın dönemde yatırım yapmayı düşündükleri ülkeleri sordu. İşte yanıtları...

Ziraat Bankası Türk bankacılık sektöründe en yaygın yurtdışı şube ağı olan bankalar arasında. Banka hali hazırda dokuz ülkede 26 yurtdışı şube ve bir ülkede temsilcilikle hizmet sunuyor.

Bankanın ABD'de New York, İngiltere'de Londra, Gürcistan'da Tiflis ve Batum, Irak'ta Bağdat ve Erbil, Yunanistan'da Atina, Gümülcine, İskeçe ve Rodos, Bulgaristan'da Sofya, Filibe, Kırcaali ve Varna, Suudi Arabistan'da Cidde, KKTC'de Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, Gönyeli, Akdoğan, Yakın Doğu Üniversitesi, Karaoğlanoğlu, Karakum ve İskele, Kosova'da Pristine şubeleri, İran'ın Tahran şehrinde ise temsilciliği var.

Bunun dışında Almanya, Bosna Hersek, Rusya, Karadağ, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan'da iştirak bankaları aracılığıyla faaliyet gösterdiklerini söyleyen Ziraat Bankası yurtdışı Şube Bankacılığı Bölüm Başkanı Yavuz Yeter, "18 farklı ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyada fiziki varlığımız bulunuyor" diyor.

Yurtdışı iştirak ve şube sayısını artırmayı planladıklarını da söyleyen Yavuz Yeter, bankanın kısa dönem için planladığı yurtdışı faaliyetlerine ilişkinse şu bilgiyi veriyor: "Balkanlar, Orta Asya, Kuzey Afrika ve 2015 Haziran ayında Kosova'da Pristine şubemiz faaliyete başladı. Kısa bir süre önce de Karadağ ve Azerbaycan'da iştirak bankalarımız faaliyete geçti. Faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda şube sayımızı artırmak ve hedef pazarlarda yeni yurtdışı şube veya iştirak bankalar kurarak küresel platformda etkinliğimizi geliştirmek istiyoruz. Bahreyn'de k a şube açmak için gerekli yasal başvurulan başlattık. BDDK izni temin edildi. Şimdi Bahreyn Merkez Bankası nezdinde sürecin tamamlanması için çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu şubemizin açılışı ile fiziki varlığımızın olmadığı Körfez bölgesini de yurtdışı ağımıza eklemeyi planlıyoruz. Balkanlar, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika ülkeleri uluslararası genişleme stratejimiz içerisinde öne çıkan bölgeler."

Ziraat Bankası'nın yurtdışında ürün ve hizmet yelpazesi faaliyet gösterdiği ülkelere göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle ülke bazında stratejilerini farklılaştırdıkları bilgisi veren Yeter, "Örneğin, Londra şubemizin iş modeli uluslararası bir finans merkezini esas alırken, Irak şubelerimiz teminat mektubu ve transfer işlemlerine yoğunlaşıyor, KKTC şubelerimiz ise hemen hemen her türlü banka-cılık hizmetini sunuyor" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa korkut22 Ağustos 2024 19:12

    Bangladeşte süresi dolan kredi kartımı nasıl yenileyebilir ve adresime günderilmesini sağlayabilirim

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster