Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yurt dışında büyük atak!---

Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!

12 / 12
Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!
12 Ocak 2016 - 08:17 www.finansgundem.com

SİNGAPUR'DA TEMSİLCİLİK AÇIYOR

Halkbank en geniş yurtdışı ağı olan bankalar arasında yer alıyor. Bankanın halen Makedonya ve Sırbistan'da kontrol ettiği banka ortaklıkları var. Ayrıca Hollanda'da (Demir-Halk Bank N.V.) iştiraki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dört, Bahreyn'de bir şubesi, İran ve İngiltere'de ise birer temsilcilik ofisi bulunuyor.

Mevcut yapılanma dışında ayrıca Asya Pasifik bölgesinde de bir temsilcilik açmak için girişimleri bulunduklarını açıklayan Halkbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, bankanın yurtdışı faaliyetler konusundaki stratejisini ise şöyle özetliyor:

"Yurtdışında etkinliğimizi ve marka değerimizi artırmak niyetindeyiz. Bu doğrultuda son iki yılda Makedonya'nın toplam 16 şehrinde şube sayısını 21'den, 33'e yükselttik. Geçtiğimiz aylarda Sırbistan'da faaliyet gösteren Cacanska Banka'nın yüzde 76,76'sını satın aldık. Bu adımların Balkanlarda giderek artan faaliyetlerimize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Halkbank halka açık bir banka ve yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor. Bu nedenle özellikle yurtdışı yatırımcıların yoğun olarak yer aldığı Londra'da faaliyetlerimizi artırmayı hedefledik. Ayrıca temsilcilik ofisimizi açtık."

Halkbank önümüzdeki dönem uluslararası iş çevreleri ve piyasalarda daha etkin olmayı planlıyor. Bu bağlamda başta Asya Pasifik ve Ortadoğu'daki ülkelere olan ziyaretleri artırıp finansal kuruluşlar ve yatırımcılarla yakın olmayı amaçlıyor. Bunun dışında bankanın daha orta dönemli planında ise, önce Uzakdoğu, ardından da Ortadoğu'da temsilcilik ofisleri açmak var. Bankanın bu kapsamda Singapur'da temsilcilik ofisi açılması yönünde çalışmaları ise devam ediyor.

Halkbank'ın yurtdışı organizasyonunun genişletilmesinin iki temel hedefi olduğu bilgisi veren Hakan Atilla, bu konuda şunları söylüyor: "Önceliğimiz global finans piyasasının merkezi konumundaki pazarlarda yer almak ve olabildiğince çok sayıda kuruluşla işbirliği içinde olmak. Bu hedefimizi temsilcilikler yolu ile sağlamayı planlıyoruz. Diğer hedefimiz ise kültürüne uyum sağlayabileceğimizi düşündüğümüz ve potansiyelinden pay alabileceğimize inandığımız ülkelerde yer almak ki bu hedefimizi de banka veya şube kanalı ile gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz."

TEMSİLCİLİKLER TANITIM AMAÇLI

Bankaların yurtdışı temsilciliklerinde şubeler kanalıyla sunulan hiçbir ürün ve hizmet bulunmuyor. Ayrıca temsilciliklerin o ülkede finansal İşlem yapma İzni de yok. İzin prosedürü ve sermaye şartı daha düşük olan temsilcilikleri bankalar aslında bir çeşit tanıtım ofisi gibi kullanıyor. Genellikle Türk bankaları söz konusu ofisleri kanalıyla bölgedeki tanıtımları yapıp, olası iş imkanlarını araştırma imkanına kavuşuyorlar. Bu sayede de ihtiyaç duyan müşterilerine söz konusu ülkenin pazarları hakkında bilgi verip yatırım konusunda imkanlar ve fırsatlar konusunda yardımcı oluyorlar.

(ESİN ÇETİNEL/PARA DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa korkut22 Ağustos 2024 19:12

    Bangladeşte süresi dolan kredi kartımı nasıl yenileyebilir ve adresime günderilmesini sağlayabilirim

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster