Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yurt dışında büyük atak!---

Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!

11 / 12
Türk bankalarından yurt dışında büyük atak!
12 Ocak 2016 - 08:17 www.finansgundem.com

ÖNCELİK HİNDİSTAN VE MALEZYA

Uluslararası faaliyetlere öncelik veren Akbank'ın halen Almanya ve Dubai'de yerleşik iştiraki, Malta'da ise şubesi bulunuyor. Almanya'da Akbank AG isimli bankası ile faaliyet gösteren banka bu ülkede hem kurumsal bankacılık, hem dış ticaret, hem de bireysel ve kurumsal mevduata odaklanmış durumda.

Akbank'ın bir diğer iştiraki olan Akbank (Dubai) Limited ise bu ülkedeki ilk Türk bankası olma özelliğini taşıyor. 2009 yılında kurulan bu banka aracılığı ile Türkiye başta olmak üzere Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar gibi Körfez ülkeleri ve Hindistan'dan Malezya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya hizmet sunuluyor. Bu yıl Dubai'deki ofisini daha da geliştirmeyi planlayan Akbank Körfez ülkelerinin yanı sıra Hindistan ve Malezya'daki işbirliklerini daha da artırmaya odaklanacak.

Bölgenin özelliği nedeniyle Akbank Limited daha çok uluslararası bankacılık, dış ticaret, yatırım bankacılığı ve özel bankacılık üzerine yoğunlaşıyor. Uluslararası bankacılık alanında bölgede iş yapmak isteyen Türk firmalarına akreditif ve teminat mektubu sağlanması konusunda destek sağlıyor. Ayrıca bölge yatırımcısını Türkiye'ye yatırım konusunda yönlendiren Akbank bu doğrultuda Türk firmalarıyla ilişkilerin kurulması şirket birleşme/satın almalarına aracılık ve danışmanlık da sağlıyor.

Akbank Malta şubesi ise faaliyetlerine Mart 2001'de başladı. Akbank'tan verilen bilgiye göre, banka gerekli gördüğü takdirde bu tür modelleri yurtdışında başka ülkelere de adapte etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Banka yurtdışı yatırımlarına ilişkin stratejisini ise şöyle açıklıyor:

"Sadece mevcut yurtdışı birimlerimizin yer aldığı bölgelerde değil, bunların yanı sıra ülkemizin yoğun dış ticaret yaptığı diğer bölge ve ülkeleri de takip ederek, buralarda iş olanakları yaratmaya devam ediyoruz. Kısa ve orta vadede yeni bir ülkede yapılanma planımız yok. Ancak potansiyel arz eden ülke ve pazarlarla, müşterilerimizin bu ülke ve pazarlardaki faaliyetlerini Yurtdışı İş Geliştirme Birimimiz ile takip ediyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa korkut22 Ağustos 2024 19:12

    Bangladeşte süresi dolan kredi kartımı nasıl yenileyebilir ve adresime günderilmesini sağlayabilirim

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster