Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları dünyanın kapılarını açıyor---

Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor

7 / 7
Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor
21 Ağustos 2017 - 14:56 www.finansgundem.com

25 YILDIR RUSYA'DA

Yapı Kredi müşterilerine Azerbaycan (Bakü), Rusya (Moskova), Malta (Valletta) ve Hollanda'da (Amsterdam) kurduğu bankalar ve Bahreyn'deki şubesi kanalıyla yurtdışı bankacılık hizmeti sunuyor. Rusya'da açılan ilk Türk bankası Yapı Kredi Bank Moscow, 25 yılı aşkın süredir bu ülkede faaliyet gösteriyor. Bank Moscow kanalıyla Türk müşterilere ve Türkiye ile ticari ilişkisi olan müşterilerin bankacılık işlemlerine aracılık ediyor. 

Yapı Kredi ayrıca 1998 yılında Azerbaycan'a giren ve dokuz şubesi bulunan Yapı Kredi Bank Azerbaijan’la da hem kurumsal, hem de bireysel bankacılık alanında faaliyet gösteriyor. Banka 2012 yılından bu yana da Worldcard'ı Azerbaycan'daki müşterilerine de sunmaya başladı. 

Yapı Kredi Bank Nederland ise 2001 yılında hizmete girdi. Hollanda'da, ticari, özel ve perakende bankacılık alanlarında faaliyet gösteriyor. Banka, ağırlıklı olarak Türkiye'deki yerleşik grupların yurtdışı yatırımları, satın almaları ve emtia ticareti ile yakından ilgileniyor. 

Yapı Kredi, ayrıca ana hissedarı UniCredit'in deneyiminden ve özellikle Avrupa ile Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki kapsamlı hizmet ağından da faydalanıyor. Hem yurtdışından Türkiye, Azerbaycan, Hollanda, Rusya ve Malta'ya gelen yatırımcılara; hem de yurtdışında yatırım yapmak isteyen lokal müşterilere hizmet sunduklarını açıklayan Yapı Kredi, sağlanan hizmet ve ürünleri ise şöyle sıralıyor: "Uluslararası ve çokuluslu firmalar odaklı servis modeli fikrini ilk hayata geçiren bankalardan biriyiz. Bu yapıdaki müşterilerimize daha etkili ve ihtiyaç odaklı hizmet sunmak amacıyla, 1MB (International & Multinational Relationship Banking - Uluslararası ve Çokuluslu Firmalar Bankacılığı) ile hizmet veriyoruz. Bu sayede uluslararası ve çokuluslu firmaların tüm bankacılık ihtiyaçlarına çözümler üreterek onların global iş ortağı olmayı hedefliyoruz." 

Bugün yurtdışı bankacılık faaliyetleri kapsamında dört banka ve bir şube ile hizmet sunan Yapı Kredi şu an için yurtdışındaki bankacılık faaliyetlerinin yeterli olduğu görüşünde. Buna karşın banka "farklı fırsatlar çıkması durumunda" değerlendirmeye alabileceğini vurguluyor.

(Esin Çetinel/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster