Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları dünyanın kapılarını açıyor---

Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor

6 / 7
Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor
21 Ağustos 2017 - 14:56 www.finansgundem.com

AVRUPA'DA 43 ŞUBESİ VAR

DenizBank tüm segmentlerdeki müşterilerinin, yurtdışı bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Avrupa ve Rusya'da faaliyet gösteren iştirakleri, bunlara bağlı şubeleri ve Bahreyn Toptan Bankacılık Merkezi üzerinden hizmet veriyor. Bankanın Avusturya merkezli iştiraki DenizBank AG, 27 tanesi Avusturya, 16 tanesi Almanya'da olmak üzere toplam 43 şube ile faaliyet gösteriyor. DenizBank AG mevcut şube ağına ek olarak kurulmuş olan direkt bankacılık merkezleri ile Avusturya'da direkt bankacılık hizmeti veren en büyük üçüncü banka konumun da. Bankanın Rusya iştiraki CJSC Denizbank Moscow ise, Türkiye-Rusya arasında kurulmuş finansal bir hub (merkez) rolünü üstelenerek, özellikle Rusya'da faaliyetleri bulunan Türk şirketlerinin finansal ihtiyaçlarım karşılıyor. 

Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Derya Kumru, halen faaliyet gösterdikleri Avusturya, Almanya ve Rusya'daki iştirak ve şubeleri aracılığı ile bu bölgelerde yatırımı veya ticari ilişkisi bulunan Türk şirketlerine hizmet verdiklerini söylüyor. Denizbank aynı bölgede bireysel bankacılık alanında ise Avrupa'daki iştiraki DenizBank AG ile 200 bin Avusturyalı ve Alman müşteri ye hizmet götürüyor. Tüm yurtdışı iştirak ve şubelerinin DenizBank Finansal Hizmetler Grubu'nun ana stratejilerine uyumlu olarak önümüzdeki dönem iş hacimlerini ve müşteri sayılarını büyütmeyi hedeflediğini söyleyen Kumru, bankanın stratejisini şöyle özetliyor: 

"Türkiye ve bizim iştiraklerimiz aracılığı ile müşterilerimize direkt hizmet verdiğimiz Rusya, Avusturya ve Almanya'ya ek olarak ana hissedarımız Sberbank'ın faaliyet gösterdiği CIS ülkeleri, Orta ve Doğu Avrupa, Birleşik Krallık ve Amerika'nın da içerisinde bulunduğu 19 ülkede yürüttüğü bankacılık faaliyetleri müşterilerimiz için önemli bir ağ oluşturuyor. Faaliyetimiz bulunmayan bir ülkede müşterilerimizin herhangi bir bankacılık hizmeti ihtiyacı doğduğunda, bu ihtiyacın giderilmesini sağlamak amacıyla Sberbank'ın o ülkedeki iştirak veya şube ağı ile gerekli koordinasyonu sağlıyor, tüm süreci ana hissedarımız ve müşterilerimiz ile birlikte yürütüyor ve sonuçlanmasını sağlayabiliyoruz." 

Türk şirketlerinin ve doğal olarak bizim müşterilerimizin Avusturya, Almanya ve Rusya Federasyonu'ndaki ticari faaliyetleri ve yatırımları kapsamında ortaya çıkan bankacılık ihtiyaçlarını bu ülkelerdeki bankalarımız ve bunlara bağlı şubelerimiz ile karşılıyoruz. Söz konusu pazarlarda DenizBank ile çalışan müşterilerimiz bir yandan yabancı bir pazarda bir Türk bankası ile çalışmanın rahatlığını deneyimlerken, diğer taraftan da bu yabancı pazarların mevzuatını ve ticari özelliklerini bilen bir bankanın danışmanlığından yararlanarak risklerini azaltıyorlar." 

Kumru'nun verdiği bilgiye göre, Avusturya, Almanya ve Rusya Federasyonu önümüzdeki dönemde Denizbank'ın yurtdışındaki ana faaliyet bölgeleri olmaya devam edecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster