Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları dünyanın kapılarını açıyor---

Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor

5 / 7
Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor
21 Ağustos 2017 - 14:56 www.finansgundem.com

KOSOVA'DA İKİ ŞUBE AÇACAK

Yurtdışında varlığını güçlendirmeyi sürdüren Ziraat Bankası, küresel banka olma yolunda stratejik gördüğü coğrafyalarda ve yeni pazarlarda var olma çalışmalarına devam ediyor. Hali hazırda banka dokuz ülkede 23 yurtdışı şube ve bir ülkede de yurtdışı temsilciliği kanalıyla müşterilerine hizmet sunuyor. 

İngiltere'de Londra; Bulgaristan'da Sofya, Filibe, Kırcaali ve Varna; Yunanistan'da Atina, Gümülcine, İskeçe ve Rodos; Kosova'da Priştine; KKTC'de Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, Gönyeli, Akdoğan, Karaoğlanoğlu ve iskele; Irak'ta Bağdat ve Erbil; Suudi Arabistan'da Cidde; Bahreyn'de Bahreyn Şubesi, İran'da ise Tahran Temsilciliği bankanın global hizmet noktaları. 

Bu geniş yurtdışı şube ağının yanı sıra Ziraat Finans Grubu kapsamında, Almanya, Bosna Hersek, Rusya, Karadağ, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan'da iştirak bankaları aracılığıyla faaliyet gösterdiklerini söyleyen Ziraat Bankası İhtiyaten Şube Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Türetken, "Tüm yurtdışı şubelerimizi, iştiraklerimizi ve temsilciliğimizi bir bütün olarak ele aldığımızda, 18 farklı ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 

Ürün yelpazemiz içerisinde; nakdi ve gayrinakdi kurumsal krediler, dış ticaret işlemleri, yapılandırılmış finansman işlemleri, hazine işlemleri, uluslararası para transferleri, mevduat işlemleri ve bireysel bankacılık ürünleri yer alıyor. Ayrıca ülke bazında stratejilerimizi de farklılaştırıyoruz” diyor. 

Ziraat Bankası ayrıca dünya çapında geniş bir muhabir ağı ile müşterilerine hizmet sunuyor. Bankadan verilen bilgiye göre, İş Bankası'nın 2017 yılı itibariyle toplam 141 ülkede 1829 banka ile muhabirlik ilişkisi var. Bu geniş muhabir ağı sayesinde İş Bankası müşterileri dünyanın pek çok noktası ile dış ticaret imkânı sağlıyor. Türetken, sunulan hizmet ve ürünleri hakkında ise şu bilgiyi veriyor; "Müşterilerimizin dış ticaretin finansmanı ihtiyaçları için akreditif, garanti mektupları, avalli poliçe iskontosu gibi ürünler sunuluyor. İhracat sigorta kuruluşları ile yakın işbirliği içinde çalışarak orta ve uzun vadeli ülke kredisi imkânı sağlıyoruz ayrıca uluslararası para transferlerine aracılık ediyoruz." 

İş Bankası faaliyet gösterdiği ülkelerdeki altyapı ihalelerini kazanan Türk taahhüt şirketlerinin ihtiyaç duyduğu teminat mektubu işlemlerine de aracılık ediyor. Yine banka yurtdışı şubelerin bulunduğu ülkelerde yatırım yapmak isteyen ya da bu ülkelerle ticaret yapmak isteyen müşterilerine yerel mevzuat, kültür, fırsatlar ve süreçler hak kında deneyim ve teknik bilgi aktarıyor. Yurtdışı örgütlenmesini ürün ve hizmet açısından güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Türetken, bankanın 2017 yılı çalışmaları hakkında ise şu bilgiyi veriyor: 

"Kosova'daki ikinci şubemiz olarak Prizren şubemizin kuruluş çalışmaları devam ediyor. Takip eden dönemde de Kosova'da Peja şehrinde üçüncü şubemizin açılması ile Kosova bankacılık sektöründeki payımızı artırmayı planlıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster