Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları dünyanın kapılarını açıyor---

Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor

4 / 7
Türk bankaları dünyanın kapılarını açıyor
21 Ağustos 2017 - 14:56 www.finansgundem.com

42 ŞUBESİ VAR

İş Bankası yurtdışında 14 farklı ülkede, kendi bünyesindeki ve iştiraklerine bağlı toplam 42 şube ve iki temsilcilik ile faaliyet gösteriyor. Bankanın kendi bünyesinde Irak'ın Bağdat ve Erbil şehirlerinde, Kosova'nın Priştine ve Prizren şehirlerinde, Bahreyn'in başkenti Manama'da birer, İngiltere'nin Londra şehrinde iki, Kuzey Kıbrıs'ın tamamına yayılmış 16 tane olmak üzere toplam 23 şubesi var. Almanya merkezli iştiraki İşbank AG'nin ise Almanya'da 10 tane, Fransa, Hollanda, İsviçre ve Bulgaristan'da birer tane olmak üzere toplam 14 şubesi var. Gürcistan'daki bankası İşbank Gürcistan ise Batum ve Tiflis şehirlerindeki birer şubesi ile faaliyetine devam ediyor. İş Bankası'nın Rusya'daki iştiraki İşbank Rusya'nın ise Moskova, Saint Petersburg ve Kazan'da birer adet olmak üzere üç şubesi var. Tüm bu şubelere ek olarak Bankanın Çin'in Şanghay şehrinde ve Mısır'ın Kahire şehrinde de birer temsilcilik ofisi bulunuyor. 

Yurtdışı şubeleri ve iştirakleri kanalıyla başta kredi, mevduat, akreditif, ödeme şekillerine göre ithalat, ihracat ve teminat mektubu işlemleri olmak üzere her türlü bankacılık hizmeti sunduklarını söyleyen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şencan, "Bankamızın yurtdışına açılım politikalarından biri de Türkiye'den o ülkelere yatırıma giden veya o ülkelerle ticaret yapan müşterilerimize destek olmak. Bu kapsamda özellikle faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde yatırım yapan Türk müşterilerimizi çok iyi tanıdığımız için yerel kredi ihtiyaçlarında destek olabiliyoruz. Bulunduğumuz ülkelerde taahhütlü iş yapan müşterilerimize teminat mektubu hizmeti sunulması ve özellikle bu ülkelerle ticaret yapan müşterilerimize sunduğumuz dış ticari ürünleri de önemli avantajlar sağlıyor. 

Bunun yanında müşterilerimiz yurtdışı örgütümüzü kullanarak tüm bu ülkeler ve Türkiye arasında hızlı ve güvenli para transferi yapma imkanına da sahip oluyor" diyor. 

İş Bankası sınır ötesi bankacılık faaliyetleri ve büyüme stratejisinin temelinde ise başta Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki ülkeler olmak üzere, Türkiye ile önemli ekonomik ve ticari ilişkileri olan pazarlarda varlık göstermek. Özellikle Türk firmalarının aktif olarak faaliyet gösterdiği bölgelerde hizmet sunmayı hedeflediklerini söyleyen Şencan, sözlerini şöyle sürdürüyor: 

"Bu amacımıza, makul bir sermaye yatırımı yapmak koşuluyla, tercih sırasına göre öncelikli olmak üzere, şube açılması, banka kurulması veya banka satın alınması yoluna gidilerek ulaşılması, kurumsal ve ticari bankacılık ile başlayıp, piyasayı tanıma sürecinden sonra bireysel bankacılık alanının da faaliyet kapsamına dahil edilmesi planlanıyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster