42 ŞUBESİ VAR
İş Bankası yurtdışında 14 farklı ülkede, kendi bünyesindeki ve iştiraklerine bağlı toplam 42 şube ve iki temsilcilik ile faaliyet gösteriyor. Bankanın kendi bünyesinde Irak'ın Bağdat ve Erbil şehirlerinde, Kosova'nın Priştine ve Prizren şehirlerinde, Bahreyn'in başkenti Manama'da birer, İngiltere'nin Londra şehrinde iki, Kuzey Kıbrıs'ın tamamına yayılmış 16 tane olmak üzere toplam 23 şubesi var. Almanya merkezli iştiraki İşbank AG'nin ise Almanya'da 10 tane, Fransa, Hollanda, İsviçre ve Bulgaristan'da birer tane olmak üzere toplam 14 şubesi var. Gürcistan'daki bankası İşbank Gürcistan ise Batum ve Tiflis şehirlerindeki birer şubesi ile faaliyetine devam ediyor. İş Bankası'nın Rusya'daki iştiraki İşbank Rusya'nın ise Moskova, Saint Petersburg ve Kazan'da birer adet olmak üzere üç şubesi var. Tüm bu şubelere ek olarak Bankanın Çin'in Şanghay şehrinde ve Mısır'ın Kahire şehrinde de birer temsilcilik ofisi bulunuyor.
Yurtdışı şubeleri ve iştirakleri kanalıyla başta kredi, mevduat, akreditif, ödeme şekillerine göre ithalat, ihracat ve teminat mektubu işlemleri olmak üzere her türlü bankacılık hizmeti sunduklarını söyleyen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şencan, "Bankamızın yurtdışına açılım politikalarından biri de Türkiye'den o ülkelere yatırıma giden veya o ülkelerle ticaret yapan müşterilerimize destek olmak. Bu kapsamda özellikle faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde yatırım yapan Türk müşterilerimizi çok iyi tanıdığımız için yerel kredi ihtiyaçlarında destek olabiliyoruz. Bulunduğumuz ülkelerde taahhütlü iş yapan müşterilerimize teminat mektubu hizmeti sunulması ve özellikle bu ülkelerle ticaret yapan müşterilerimize sunduğumuz dış ticari ürünleri de önemli avantajlar sağlıyor.
Bunun yanında müşterilerimiz yurtdışı örgütümüzü kullanarak tüm bu ülkeler ve Türkiye arasında hızlı ve güvenli para transferi yapma imkanına da sahip oluyor" diyor.
İş Bankası sınır ötesi bankacılık faaliyetleri ve büyüme stratejisinin temelinde ise başta Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki ülkeler olmak üzere, Türkiye ile önemli ekonomik ve ticari ilişkileri olan pazarlarda varlık göstermek. Özellikle Türk firmalarının aktif olarak faaliyet gösterdiği bölgelerde hizmet sunmayı hedeflediklerini söyleyen Şencan, sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Bu amacımıza, makul bir sermaye yatırımı yapmak koşuluyla, tercih sırasına göre öncelikli olmak üzere, şube açılması, banka kurulması veya banka satın alınması yoluna gidilerek ulaşılması, kurumsal ve ticari bankacılık ile başlayıp, piyasayı tanıma sürecinden sonra bireysel bankacılık alanının da faaliyet kapsamına dahil edilmesi planlanıyor."
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.