Ana SayfaYaşam-MagazinTiyatronun usta ismi Göktay Tosun’un sırları---

Tiyatronun usta ismi Göktay Tosun’un sırları

5 / 10
Tiyatronun usta ismi Göktay Tosun’un sırları
08 Ocak 2018 - 12:10 www.finansgundem.com

“KÜÇÜK SAHNELER, BİLİNMEYEN METİNLER BENİ MUTLU EDİYOR”

-Türk tiyatrosunun geldiği yerden memnun musunuz? İngiltere’den bakınca Türk tiyatrosu nasıl görünüyor?

Göktay Tosun: Memnun olduğum yanları da var, memnun olmadığım yanları da var açıkçası. Devlet Tiyatrosu eskiden bizim mabedimizdi. En büyük, en güzel işlerin yapıldığı yerdi. Şimdi o daha az ürün veriyor. Bu beni biraz üzüyor. Daha zor şartlarda çalışıyorlar. Sahne azlığı var artık. Kendi sahnelerinde değil, başka AVM’lerin sahnelerinde oynuyorlar. Dolayısıyla daha az oyun çıkıyor.

Bu taraf böyle giderken, diğer alternatif taraf çok gelişiyor, bundan çok memnunum. Konservatuarlı arkadaşlar hep çok küçük küçük sahnelere açıp, bilinmeyen değişik metinleri alıyorlar, kendileri yazıyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor.

Bir diğer beni çok mutlu eden ve takdir ettiğim bir durum var ki, bizden bir iki jenerasyon üstte olan bazı abilerimiz televizyondan kazandıkları parayı, tiyatroya yatırmaya başladılar. Emre Kınay, Şevket abi gibi. Erkan Can’lar var. Moda sahnesi açıldı, o da çok güzel bir girişim. Geçtiğimiz günlerde oradaydık. Londra’daki oyunu, orada oynadık. Ve şuna dikkat ettim, eski sinemalar AVM’ye kaydı ya, eski sinema salonlarını da tiyatrocular kapıyorlar. Baba sahnede, Moda sahnesi öyledir. Çok hoşuma gidiyor bu benim.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster