Ana SayfaŞirket HaberleriT-Bank’tan Samsun çıkarması ---

T-Bank’tan Samsun çıkarması

7 / 7
T-Bank’tan Samsun çıkarması
03 Haziran 2014 - 07:17 www.finansgundem.com

ANKARA’DA, İZMİR’DE, MANİSA’DA YENİ ŞUBELER AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

-Bildiğimiz kadarıyla Güney’de iki şubeyle temsil ediliyorsunuz? Turizm bölgesindeki T-Bank’ı anlatır mısınız?

Dinçer Alpman: Şimdi biz bankayı aldığımız ilk günden beri 5’er yıllık planları yaptık ve yönetim kurulunda ortaklar tarafından hep görüşüldü. Yine önümüzdeki 5 yılın bir planı var; bu beş yılda banka yaklaşık 14-15 milyar TL aktif büyüklük seviyesine çıkacak. Şube sayısı da önümüz deki 5 yılda yine kitlesel bireysel bankacılığa girmeyi düşünmüyoruz. Ama bankacılığın belirli alanlarında daha da derinleşeceğiz. İnternet platformu üzerinden bir takım ürünlerin sunulması ve internet platformunun ayrı bir kanal olarak geliştirilmesi gibi… Biraz daha derinleşebileceğimiz konulardan birisi de proje finansmanı olabilir. Halen 1 yıl ödemesiz 5 yıl 6 yıl vadeli işleri yapıyoruz proje finansmanında ama burada biraz da yurt dışı kaynaklı olarak daha uzun vadeli kredilerle ilgili yapılanmaya gidebiliriz.

Şube sayımıza baktığımızda ise 60 şubeyi aşmayı düşünmüyoruz önümüzdeki 5 yılda. Yani T-Bank ağırlıklı olarak büyük şubelerden oluşan, her bir şubesi ciddi nakit, gayri nakit kredi yaratan; ana işi de reel sektörü fonlama olan bir banka. Bu, gerek ticari de olabilir gerekte orta vadeli programlarla ilave yatırım ya da yeni yatırım fonlamaları da olabilir. Güney’e gelirsek, 30 şubemizin ikisi Antalya ve Manavgat’ta. 30 şubeli bir bankanın iki şubesinin orada olması aslında fuzuli gibi görünebilir ama biz ciddi otel finansmanı yapan bir bankayız. Turizm sektöründe otel finansmanını ciddi şekilde yapıyoruz. Ama bunu nerede yapıyoruz? Biz 5 yıldızlı, 2 bin yataklı tesis yerine 3 yıldızlı, 4 yıldızlı, 150-200 odalı şehir otellerini finanse etmeyi tercih ediyoruz. Dolayısı ile Manavgat ve Antalya, T-BANK adına önemli, otel finansmanı ve otellerin kapasite artırımı açısından önemli. Bu tür üretime ve reel sektöre yönelik bir stratejimiz var. Karadeniz bacağımız eksikti ama onu da Samsun ile tamamladık. Karadeniz’in merkezi Samsun oldu. Şu an için başka Karadeniz projesi düşünmüyoruz. Ama Ankara’da, İzmir’de, ikinci, üçüncü şubeleri düşünüyoruz. Yeni il olarak Manisa’yı katmayı düşünüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster