<
Ana SayfaŞirket HaberleriT-Bank’tan Samsun çıkarması ---

T-Bank’tan Samsun çıkarması

4 / 7
T-Bank’tan Samsun çıkarması
03 Haziran 2014 - 07:17 www.finansgundem.com

PİYASADA BİR KRİZ ÇIKMAZSA 50 ŞUBE SAYISINA ULAŞMIŞ OLURUZ

-T-Bank’ın şubeleşme planı nedir, hedef kaç şube?

Dinçer Alpman: T-Bank 2006 yılı sonunda MNG’den ayrılarak gruba geçti. Biz de 2007’de ilk çeyrekte yönetime geldik. İlk yarı yılda 5 şube, 2008’de ise 10 şube açtık. 2009’da bu devam edecekti fakat 2008’deki küresel kriz bankanın 2009 ve 2010 şube planlarını aşağıya çekti. Şimdi yine orijinal planımıza geri döndük. Bu seneyi 38 şube ile kapatacağız. Seneye yani 2015’e bakarsak, onaylanmış bütçemizde 8 yeni şube var. Ama bugünkü piyasa koşullarından çok farklı ortam olmaması koşuluyla. Kriz vs. ortamlarını hariç tutuyorum. Onaylanmış olarak 8 şube açmayı planlıyoruz, buna ek olarak 2 ya da 3 tane de ilave edebiliriz. Piyasadaki şartlarda kriz ya da vs. bir şey olmazsa 47 ya da 50 şube sayısına ulaşmış olacağız. Orijinal planımıza biraz gecikme ile dönmüş oluyoruz.

- Semaye dışında kredilerin kaynağı nedir, sermayeniz ne kadar?

Dinçer Alpman: Bizim finansman kaynağımız bilançonun pasifi % 70’i mevduat bazlıdır. Yurt içi mevduat müşterilerimizdendir. % 30’uda borçlanmadır, yurt dışı borçlanmadır. Artı, biz 2007’den beri her sene sermaye artırımı yapan bir bankayız ve serbest sermayemizde çok yüksek, şu anda 600 milyona çıktı. Ve bunun tamamı nakittir. Bizim iştirakimiz, başka bir şirketimiz yoktur. Nakit bir kullanılabilir sermayedir o da bilançonun nakit fonlama kavramıdır.

-Ortaklık yapınızı açar mısınız? Yurt dışında da iş yapıyor musunuz?

Dinçer Alpman: Ortaklık yapımıza bakarsanız % 50’si BankMed, % 50’si Arab Bank ama Arab Bank’ın İsviçre kısmı var, % 37’ye %13 olarak paylaşıyorlar. Ortaklarımız tabi Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da çok yaygınlar. Özellikle Arab Bank ve BankMed. Arab Bank’ın Uzakdoğu’da da şubesi var. Ayrıca BankMed Kuzey Irak’ta yeni bir şube açtı. Biz bu kaynakları kullanarak Türkiye’nin oradaki ticaretine ve iş ilişkilerine ortaklarımızın faaliyetleri ile birlikte aracılık etmek istiyoruz. Örneğin, bizim bankamızda bir Irak masamız var. Çünkü dediğim gibi BankMed orada bir şube açtı ve bir bacağımız orada olduğu için Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren Türk firmalarına yakın hizmet verme imkanı oluyor.

Mesela Arab Bank’ın Cezayir de çok aktif bir bankası var ve Cezayir’deki müteahhitlere ciddi destek veriyoruz. Irak için özel bir masa kurduk, şimdi de Cezayir için bir masa kurma planımız, düşüncemiz var. Nedeni açık, orada işlemler artmaya başladı. Türk müteahhitleri yeni yeni Cezayir’e girdi ve bu ülke büyüyen bir Pazar onlar açısından. Ortaklarımızın bulunduğu yerdeki niş işleri açıkçası teşvik ediyoruz iş yapmak için.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster