<
Ana SayfaŞirket HaberleriT-Bank’tan Samsun çıkarması ---

T-Bank’tan Samsun çıkarması

2 / 7
T-Bank’tan Samsun çıkarması
03 Haziran 2014 - 07:17 www.finansgundem.com

BİZ KOBİ’NİN KÜÇÜK TARAFINDA YOKUZ, OBİ BANKACILIĞI YAPIYORUZ

Finansgundem.com: T-Bank’ın ana hedefinde kim var? Tüketici mi, reel sektör mü?

Dinçer Alpman: TL tarafında 100 lira mevduat topluyoruz, 120 lira kredi dağıtıyoruz. Yabancı parada da 100 birim mevduat toplarsak 80-85’ini dağıtıyoruz. Topladığımızın hepsi reel sektöre finansal olarak dönüyor. Dediğim gibi biz tüketici işi yapmadığımız için ana olarak 2 kolumuz var. Birisi KOBİ segmenti ki bizim yapımızdan kaynaklanan bir durum var orada; KOBİ’nin küçük tarafında yokuz aslında, OBİ Bankacılığı yapıyoruz. Yani yıllık cirosu 4 milyondan 20 milyon TL’ye kadar olan müşteriler bizde OBİ veya KOBİ sektöründe hizmet alıyor. Onun üstü de ticari ve kurumsal. Halen bu kredilerimizin dağılışına baktığımız zaman % 30’u KOBİ segmentine hitap eder. Geri kalan % 70’i ticari ve kurumsal. Yaklaşık bankada 6 bine yakın kredi limiti olan kullanıma hazır halde müşteri var. Çünkü ana işimiz banka olarak kredi.

-Kredi kullanan müşteri sayınız nedir? Sektörel bazda dağılımları nasıl?

Dinçer Alpman: 6 bin kredi tahsil edilmiş müşteri içinde, bunların aktif olanı var olmayanı var. Çalışan hesap bazında bakarsanız eğer, % 60’ı çalışan bazda müşteri. Şu sektörü seviyoruz bu sektörü sevmiyoruz gibi bir yaklaşımımız yok ama bilançoya baktığımız zaman payda en yüksek payı % 17 ile inşaat sektörü alıyor. Yine %17-18 oranla üretim sektörü geliyor. Biz topladığımız kar nakitinden daha fazla kredi veren bir bankayız.

-Seçim öncesinde kredilerde durgunluk yaşandığı söyleniyordu, piyasaların tansiyonu şu an ne durumda?

Dinçer Alpman: Kredi talebi zaten geçen sene yaklaşık % 25 artmıştı. Ancak bu ilk çeyrekteki yerel seçimlere kadar bir durgunluk vardı piyasada. Yerel seçimden sonra ciddi bir seviyede bir artış yaşandı. Özellikle projesi bekleyenler. Biz biraz ticari tarafta olduğumuz için yatırımları da finanse ediyoruz; bizim kredi programımızda 1 yıl ödemesiz 5 yıl 6 yıl, 2 yıl ödemesiz 5 yıl 6 yıl krediler de olduğu için onu hissedebiliyoruz yani. Özellikle kapasite artırımlarında ve yeni yatırımlarda duraksama olmuştu ancak oralarda ciddi bir açılma, tekrar taleplerin geldiğini görüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster