Ana SayfaFinans KulisSuzan Sabancı bilinmeyenleri anlattı---

Suzan Sabancı bilinmeyenleri anlattı

6 / 10
Suzan Sabancı bilinmeyenleri anlattı
09 Aralık 2013 - 13:49 www.finansgundem.com

Eşiniz Haluk Dinçer’le birlikte, Ayvalık Cunda’daki harabeye dönmüş Ay ışığı manastırı’nı titiz bir restorasyon çalışması ile yeniden gün ışığına çıkardınız. Ay ışığı manastırı, şu an nasıl bir hizmet veriyor?

Cunda Adası’nın güzellikler arasında yer alan 90 yıldır atıl durumda unutulmaya yüz tutmuş olan Ayışığı Manastırı’nı, üç yıl süren restorasyon çalışmaları, tarihe ışık tutmak ve bu muhteşem kültürel mirası gelecek nesillere aktarma amacıyla yapıldı. Ay ışığı Manastırı, büyük titizlikle ve özen gösterilen 3 yıl süren restorasyon çalışmaları sonucunda, Türkiye’nin ve bölgenin tanıtımı için önemli bir işlev başaracak şekilde oluşturuldu.

Geçtiğimiz yıl Britanya ile Türkiye arasında ilişkilerin geliştirilmesi yönünde yapmış olduğu katkılarından dolayı, Kraliçe 2. Elizabeth’in verdiği ‘’Mükemmellik Ödülü’’nü aldınız Ödül almak nasıl bir duygu?

Majesteleri Kraliçe 2. Elizabeth tarafından Britanya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilere yaptığım katkılardan dolayı uygun görülen Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği  nişanını aldım. Türkiye ve İngiltere, Avrupa’nın iki karşıt köşesinde bulunuyor. Ancak ortak değerlere dayanan uzun tarihimiz sayesinde birçok uluslar arası meselede aynı persfektifi paylaşıyoruz. Özellikle Avrupa’nın kritik sorunlar ile karşı karşıya olduğu bir dönemde, birlikte bir dostluk ve ekonomik mutakabat ekseni oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu birlikteliğin bölgemizde güven ve istikrarın sağlanmasında önümüzdeki dönemde çok daha büyük etkisi olabileceğine inanıyorum. Bu çerçevede, Majesteleri  Kraliçe 2. Elizabeth’in ülkelerimiz arasındaki ilişkinin daha ileriye taşınması yolundaki gayretlerini ödüle değer bulması benim için bir onurdur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster