Ana SayfaFinans KulisSuzan Sabancı bilinmeyenleri anlattı---

Suzan Sabancı bilinmeyenleri anlattı

5 / 10
Suzan Sabancı bilinmeyenleri anlattı
09 Aralık 2013 - 13:49 www.finansgundem.com

Akbank Private Banking, 7 yıldır Contemporary İstanbul  ana sponsoru olarak, bu önemli çağdaş sanat fuarına destek veriyor. Bu yıl ki CI. Hakkındaki izlenimleriniz neler?

Akbank Private Banking ile dünya ölçeğinde sanat pazarının oluşturulması ve para piyasalarında çağdaş sanatın söz sahibi olması olmaya başlamasından yola çıkarak, para piyasalarında çağdaş sanatın aldığı poziyonu yakından izliyor ve görebildiğimiz fırsatları müşterilerimiz ile paylaşıyoruz. Akbank Private Banking, Comtemporary İstanbul’un (CI) 7 senedir ana sponsorluğunu yapıyor. Bu sponsorluğa başladığımız noktada dünyada çağdaş sanat yükselen bir trend olmakla beraber ülkemizde bu kadar popüler değildi. 2007’de 42.000 ziyaretçi ile başlayan fuar, bugün 70.000’e yakın ziyaretçinin radarında Bu rakam günden güne yükseliyor. Uluslar arası yabancı galerilerin sayısı her yıl artıyor. Etkinlik yıldan yıla bilinirlik kazanıyor. Geldiğimiz noktada Contemporary İstanbul’un gelişimine tanıklık etmek, geniş kitlelerin fuara ilgilisini izlemek ve buna katkıda bulunudğumuzu bilmek bizi çok mutlu ediyor.

Akbank Private Banking, yurtdışındaki çağdaş sanat platformlarına da açılıyor. Contemporary İstanbul ile birlikte Art Basel’in açılış haftasında Avrupa, Amerika, İngiltere ve Körfez Bölgesi’nden sanatseverleri özel bir davette buluşturdu. Ne söylemek istersiniz?

Akbank Private Banking ile Art Basel ve Art Dubai’de Contemporary İstanbul ile birlikte ortak resepsiyonlar düzenliyoruz. Dünyanın en büyük sanat etkinliklerinden biri olan Art Basel’de dünyadan önemli koleksiyoner ve galeriler arasında bir köprü görevi görüyor ve sinerji yaratmaya çalışıyoruz. Faizlerin düştüğü bir ortamda yatırımcılar artık alternatif gelir getirecek alanlara daha çok eğilmeye başladılar. Önemli bir yatırım ama likit bir yatırım değil, bir mevduat, bir hazine bonosu gibi değil. Daha çok kişisel beğenilerin, zevklerin öne çıkabildiği, uzun vadeli bakılan yeni alanlardan birisi. Ama yatırımcılar sanat eserlerine yatırımı unutmasınlar, kişisel ilgileri varsa portföylerine mutlaka sanatı da ekleyebilirler. Tasarruflarının ne kadarını sanat eserine yatıracakları sonrasında bunları nasıl yöneteceklerine ise uzmanlaştıkça kendileri karar verecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster