Ana SayfaYaşam-MagazinSpor sabah mı yapılmalı akşam mı?---

Spor sabah mı yapılmalı akşam mı?

4 / 4
Spor sabah mı yapılmalı akşam mı?
13 Aralık 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Gece krampları nasıl önlenir?

Gece kramplarından korunmak için alabileceğiniz basit önlemler var. Öncelikle uyumadan hemen önce egzersiz yapmayın. Aksi halde gece krampları uykunuzu sabote edecektir! Yatmadan önce sıcak bir duş alın, en azından kramp giren bölgeyi sıcak duşun altına tutun. Sıcak su krampı önler.

Kramp probleminizin kalsiyum eksikliği yüzünden oluşma ihtimalini göz önüne alarak, yatmadan önce bir bardak ılık süt içmek de iyi bir anti-kramp stratejisi olabilir. Ilık sütün faydası olmazsa bir bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip içmeyi deneyin. Elma sirkesi potasyum açısından zengindir. Potasyum gece kramplarını önlemede işe yarayabilir.

Bir alternatif de ısırgan yaprağı çayıdır. Yatmadan önce içtiğiniz ısırgan çayının faydasını görebilirsiniz. Krampların soğukla da ilişkisi olabileceğini unutmayın. Yatarken pamuklu bir çorap giymenin faydasını görebilirsiniz. Eğer çorap yetersiz kalıyorsa ayaklarınızı battaniye ile sarmayı deneyin.

Dizlerinizin altına yastık koyarak, uyku sırasında dizlerinizin biraz daha yukarıda olmasını sağlayın. Gece kramplarından şikâyetçi olanların geceleri alkol alması durumu kötüleştirebiliyor, unutmayın.

Diyetinize potasyum zengini muz ve yoğurt, süt, peynir, kefir gibi kalsiyum kaynaklarını eklemek de sorunu çözmek, en azından hafifletmek konusunda yardımcı olacaktır.

Hürriyet/Osman Müftüoğlu

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster