Ana SayfaYaşam-MagazinSpor sabah mı yapılmalı akşam mı?---

Spor sabah mı yapılmalı akşam mı?

3 / 4
Spor sabah mı yapılmalı akşam mı?
13 Aralık 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Neden akşam kas yapar!

Özellikle “sabah mahmurluğu” uzun sürenler, zamanı kısıtlı olup evden hızla çıkanlar akşam sporunu tercih edebilir. Geç saatlere kadar çalışıp işte çok yorulmuyorsanız vücudunuz verimli bir antrenman için daha hazırlıklı olacaktır.

Gün boyunca yiyip içtiklerinizden aldığınız enerji sayesinde zorlayıcı egzersizleri de daha rahat yapabilirsiniz. Bu da hem antrenman sırasında hem de sonrasında size daha fazla kalori harcamanız için olanak sağlayabilir. Depolarınızdan daha fazla yağ tüketebilirsiniz.

Uzmanlar akşam seanslarının, ağırlık egzersizleri için daha uygun olduğunu belirtiyor.

Eklemlere daha fazla yük binen, kombine hareketlerin olduğu sporların akşama doğru yapılmasının daha verimli ve güvenli olduğu görüşü hayli yaygın. Bu tür hareketlerin kas kitlesinin korunması hatta artırılması için mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiği uzmanların ortak görüşü.

Akşam yapılan antrenmanlar, hem fiziksel hem de sosyal açıdan artılar getiriyor. Rahatlamanız, stres atmanız, çalışma setleri arası dinlenip sıvı kaybınızı önlemeniz ve sosyalleşmeniz için de daha rahat bir ortam sağlıyor.

Egzersizi akşam yapmayı tercih edenler uyku sorunu yaşayabilirler.

Fiziksel aktivitenin uyarıcı özellikleri nedeniyle uykuya dalma güçlüğü görülebilir. Sporla yükselen kortizol seviyesi dış dünyaya karşı tetikte olmamızı sağlar.

Kan basıncı yükselir. Endorfin coşturur, canlandırır. Sonuç olarak düzenli egzersiz yapayım derken düzenli uykunuzdan olmayın.

Aslına bakarsanız, yapabileceğiniz her türlü fiziksel aktivite size uygun aktivitedir ve ne zaman egzersiz yapabiliyorsanız o zaman yapmanız size bir şekilde yarar sağlayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster