Ana SayfaYaşam-MagazinSpor sabah mı yapılmalı akşam mı?---

Spor sabah mı yapılmalı akşam mı?

2 / 4
Spor sabah mı yapılmalı akşam mı?
13 Aralık 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Neden sabah yağ yakar!

Çoğu insan sabahları enerjisinin gayet yüksek olduğunu ve gün içerisinde yorularak inişe geçtiğini söyler. Doğrudur da...

Verimli bir uyku ile geçen geceden sonra sabah kahvaltıdan hemen önce egzersiz yapmak, duş alıp proteini, yağı, karbonhidratı ve posası yerli yerinde bir kahvaltı ile evden çıkmak bütün güne yayılacak bir enerji sağlayabilir.

Arınmış beden ve zihinle günlük yaşama başlamak her şeye daha pozitif yaklaşmanızı sağlayabilir.

Akşama bırakılan spor, gün içerisindeki yüksek tempo ve yoğun stres nedeniyle hem zor gelebilir hem de kaytarmak için bahanesi bol olabilir.

Sabah kahvaltıdan önce yapılan egzersiz sırasında kan şekeri düzeyi nispeten düşük olduğu için vücut, depolarındaki yağları (glikojen) şekere çevirerek (glikojenolizis) kas hücrelerine enerji kaynağı yaratır.

Spordan sonra yenen kahvaltı da çok verimli bir biçimde kullanılır, alınan besinsel yüklerin depolanma oranı düşüktür.

Ne var ki sabah egzersizlerinin sakatlanma oranı daha yüksektir. Burada unutulmaması gereken ilk konu başlamadan önceki “ısınma” nın önemidir.

Özellikle de bel ve sırt kaslarının katılacağı direnç ya da ağırlık egzersizlerinin sabah saatlerine denk getirilmemesi, zorunlu ise önce kasların, tendonların ve eklemlerin iyice ısıtılması, esnetilmesi olası bir sakatlanmayı engeller.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster