<
Ana SayfaSpor"Sorabileceğim her hesabı soracağım"---

"Sorabileceğim her hesabı soracağım"

4 / 4
Sorabileceğim her hesabı soracağım
19 Ekim 2012 - 11:44 www.finansgundem.com

Finansal Darboğaza Rağmen Karlılığımız Arttı
Beşiktaş Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Uğur Gökhan Sarı ise kulübün içerisinde bulunduğu maddi zorlukları aşmak için gelir artırıcı uygulamalar ve tasarruf tedbirlerine başvurduğunu belirterek, "Yeniden yapılanma çalışmaları sonucunda göreve geldiğimizde 415 olan personel sayısını bugün itibariyle 354 kişiye düşürdük. Bu da yaklaşık olarak 2 milyon liralık tasarruf anlamına gelmektedir" dedi.
Geçen sezonunu tamamında satılan toplam forma sayısının 66 bin iken bu sene bu rakama üç ayda ulaştıklarının altını çizen Sarı, "Kartal yuvaları 3 aydır üst üste satış rekorları kırıyor. Geçen senenin ilk üç aylık dönemine göre satışlarımız 4 milyon liradan 11 milyon liraya yükseldi. "Feda" konsepti altında geliştirmiş olduğumuz proje sonucunda yaklaşık 165 bin parça ürün sattık ve bu satışlardan 4 milyon liraya yakın ciro elde ettik" bilgilerini verdi.
Sarı, kulüp yönetimi göreve geldiğinde kulübün ve grup şirketleri aleyhine açılan dava sayısı 142 iken, bunlardan 59'unu kapattıklarını, 21'ini protokole bağladıklarını söyledi. Kulüp yönetimi tarafından son altı ay içerisinde Beşiktaş kulübüne 20 milyon liradan fazla para konulduğunun altını çizen Sarı, "Geçen yıl satılan kart satışından hasılatımız 11 milyon lirayken bu sene 14 milyon liraya yükseldi. Loca satışları da dikkate alındığında bu rakam 20 milyon liraya ulaştı. Göreve başladığımız tarihte 153 milyon lira olan banka ve faktoring borcumuz bugün itibariyle 135 milyon liraya indi. Satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 oranında artış gösterdi. Satışlarımızın maliyeti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 oranında azaldı" diye konuştu.
Uğur Gökhan Sarı, yaşanan finansal sıkıntılara rağmen kulübün karlılığının artırıldığını dile getirerek, "Beşiktaş Futbol A.Ş. 1 Haziran 2012-31 Ağustos 2012 döneminde brüt karını yüzde 120, faaliyet karını ise yüzde 106 oranında artırdı. Söz konusu dönemde brüt kar ve faaliyet karı açıklayan tek futbol şirketi olduk" dedi.
Sarı, yönetimin göreve başladığı andan mart sonu itibariyle futbolculara 60 milyon lira toplam borcu olduğunu, bugüne kadar söz konusu borcun 33 milyon lirasının ödendiğini, bakiye kısmı için de bazı futbolcularla ödeme planı üzerinde mutabık kalarak protokol yaptıklarını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster