<
Ana SayfaSpor"Sorabileceğim her hesabı soracağım"---

"Sorabileceğim her hesabı soracağım"

3 / 4
Sorabileceğim her hesabı soracağım
19 Ekim 2012 - 11:44 www.finansgundem.com

Bankalarla Kredi İçin Görüşüyoruz
Beşiktaş Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Mali İşler Komitesi Başkanı Berk Hacıgüzeller de kulübün yüksek faizli kısa vadeli Türk Lirası cinsiden borçlarının kapatılması için bankalarla kredi görüşmeleri yaptıklarını söyledi.
Hacıgüzeller, "Borçların bir kısmı yaklaşık yüzde 27-29 oranında TL faizi olan borçlardan oluşuyor. Bizim birinci hedefimiz bu TL borçlarını tamamen kapatmak. Bilançomuzu ferahlatmak, rahatlatmak. Maç hasılatlarından ve localardan elde ettiğimiz gelirler otomatikman faaliyete kapital olarak ilave olacak ve Futbol AŞ kendini çevirmeye başlayacak. 'Bunu nasıl kapatacaksınız?' derseniz, şu anda bankalarla kredi görüşmeleri yapıyoruz, henüz sonuçlanmadı. Bu tamamlanmadı. Bunu tamamladıktan sonra bu yüksek TL borçlanmayı tamamen kapatmak. Bir yıldan daha kısa vadeli ödemeler 14,5 milyon TL. Faiz ödenmedikçe ilave oluyor maalesef" şeklinde konuştu.
Kulübün bankalarla yürüttüğü kredi görüşmelerinin detaylarını paylaşan Hacıgüzeller, "Beşiktaş'ın son altı aydır yaşadığı sıkıntıların başında borçlarını yapılandırma kabiliyetinin olmaması geliyordu. Bunun da tek sebebi hazırda nakit paranın olmayışıydı. Üzerinde çalışmakta olduğumuz kredi Beşiktaş'ın borçlarının yeniden yapılandırılması için bir kaynak teşkil edecek. Kısa vadeli rakamları alacaklılarla tekrardan masaya oturarak uzun vadeye yayma kabiliyetine sahip olacağız" dedi. Hacıgüzeller ayrıca sermaye artışı yapma gibi bir planlarının olmadığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster