HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Evde kalmak unuttuğumuz birçok değeri hatırlamamıza vesile oldu
Zamanımı büyük çoğunlukla evde geçiriyorum. İletişim teknolojileri sayesinde işlerimizi de esas olarak evden yürütebiliyoruz. Yaklaşık iki haftadır 2-3 kere dışarı çıkmak mecburiyetinde kaldım. Bunlarda da kalabalık ortamlara girmemeye özen gösterdim, hijyen kurallarına çok dikkat ettim ve işlerim biter bitmez de eve döndüm.
Evde kalmak, bu çok ciddi tehdide karşı mecburi bir tedbir olarak ortaya çıktı, ama unuttuğumuz çok değerli şeyleri de hatırlamamıza vesile oldu. Mesela yavaşlık ve yavaşlamak... Hayatlarımız çok hızlı bir tempoda akarken, hayata anlam katan pek çok teferruatı atlayabiliyoruz, çok değerli şairimiz Gülten Akın’ın dediği hale düşüyoruz:
Ah, kimselerin vakti yok
Durup ince şeyleri anlamaya...
Yavaşlığın hatırlama ve tefekkürle de sıkı bağı var. Milan Kundera bunu ‘Yavaşlık’ isimli kitabında hatırlama/unutma üzerinden pek güzel anlatır:
'Yavaşlık ile hatırlama, hız ile unutma arasında gizli bir ilişki var… Yavaşlığın derecesi hatırlamanın yoğunluğuyla doğru orantılıdır; hızın derecesi unutmanın yoğunluğuyla doğru orantılıdır.'
Aynı ilişkinin yavaşlık ile tefekkür ve muhasebe arasında da kurulabileceğini düşünüyorum. Yavaşladıkça daha fazla hatırlıyor, daha derin tefekkür edebiliyor ve daha samimi muhasebe yapabiliyoruz kanımca. Bu aralar bunları çokça yaptığımı söyleyebilirim.
Evde parti çalışmaları dışında kalan zamanımın çoğunu okumaya ayırıyorum. Tabii öncelikle korona salgınıyla ilgili gelişmeleri farklı boyutlarıyla ve değişik kaynaklardan takip etmeye çalışıyorum. Bu nedenle bilgisayar başında epeyce vakit geçirmek durumunda kalıyorum.
Öte yandan birikmiş çok sayıda kitap var masamda ve çalışma odamın muhtelif yerlerinde. Onları da genellikle akşamın ilerleyen saatlerinde farklı konulara göre parça parça okumaya gayret ediyorum.
Kriz olgusuyla bağlantılı konular hakkında daha fazla okuyorum. Mesela E. H. Carr’ın 'Yirmi Yıl Krizi. 1919-1939' adlı kitabını yeniden ve daha farklı bir dikkatle inceliyorum. Zygmunt Bauman - Carlo Bordoni’nin 'Kriz Hali ve Devlet', Şeyla Benhabibin 'Buhran Çağında Haysiyet - Zor Zamanlarda İnsan Hakları' kitaplarını da aynı çerçevede önümde tutuyorum.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.