Bankacılar BDDK Başkanı'nın “Türkiye’de banka sayısı 60’ı geçebilir” açıklamasını bankacılara yorumladı. Bankacıların çoğunluğu sektörde yeni bir bankanın sıfırdan büyümesini zor görüyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bu hafta gazetecilerle bir araya geldiği bir toplantıda, yeni bankacılık lisansı verilmesine sıcak baktıklarını açıkladı. Halen 49 olan banka sayısının bu yolla 60’ı aşabileceğine işaret etti. Konuya ilişkin olarak bloomberght.com’a konuşan bankacıların büyük bölümü, Türkiye’de bankacılıkta yeni oyunculara yer olduğunu ve yeni oyuncularla rekabet daha da artacağına işaret etti. Bir bölümü ise yoğun rekabet nedeniyle, özellikle bireysel bankacılıkta yeni bankaların büyüme şansının düşük olduğuna vurgu yaptı.
İşte bankacıların görüşleri:
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.