Anadolu odaklı bankacılık yapan Şekerbank, 2018 yılında tarım ve KOBİ bankacılığında büyüme stratejisini sürdürüyor. Genel Müdür Taze, , "Mikro işletmelerin finansmanında daha yoğun rol almak istiyoruz" diyor.
Şekerbank, Türkiye’de 71 il ve 100’den fazla ilçede varlık gösteren bir banka. Büyüme planlarını KOBİ ve tarım bankacılığındaki gücünü artırmak üzerine kuruyor. Sektörden yüzde 1 pay aldıklarını aktaran bankanın Genel Müdürü Servet Taze, “Tarım kredileri tarafında pazar payımız yüzde 2,4’e çıkıyor. Sadece Anadolu’daki tarım kredilerinde pay yüzde 2,6’ya dayanıyor. KOBİ bankacılığında esnaf, çiftçi ve mikro işletme kredilerinde de payımız yüzde 1,9” diyor.
Taze, 2018 yılında KOBİ ve tarım bankacılığında yüzde 30’ları aşan kredi büyümesi hedefliyor. “Ayrıca mikro işletmelerin finansmanında daha yoğun rol almak istiyoruz” şeklinde konuşuyor.
Capital’den Elçin Cirik, Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze ile 2018 yılında sektörün görünümünü ve bankanın büyüme planlarını konuştu.
“44 BİN KOBİ MÜŞTERİMİZE 4,7 MİLYAR TL KGF KREDİSİ VERDİK”
-2016 yılı yarısında tarım ve KOBİ bankacılığının toplam kredilerinizde payı yüzde 55’ti, hedefiniz 2018 sonunda yüzde 63-65’i yakalamaktı, Bugün bu oran ne kadar?
-2017, hem pek çok zorluğun hem de imkanların iç içe olduğu bir yıldı. Bir sürü badire atlattık. Darbe teşebbüsü sonrası hükümet, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, BDDK ve MB’nin son derece yerinde tedbirleriyle hem GSMH büyümesi yakalandı hem finansal sektörde büyümenin önü açıldı. Biz bu anlamda 2017’yi çok etkin değerlendiren ve KGF’yi yoğun kullanan bankalardan biri olduk. 44 bin KOBİ müşterimize 4,7 milyar TL KGF kredisi verdik. Bu kredilerin yüzde 73’ü KOBİ ölçekli şirketlere kullandırıldı.
2017’de bilançomuzu bir hayli büyüttük ve yıl sonunda toplam kredilerimizin yüzde 50’sini KOBİ ve tarım bankacılığı kredileri oluşturdu. 3 yıllık planımız uyarınca 2018 sonunda KOBİ ve tarım kredilerinde yüzde 60-62 bandını tuttururuz.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.