Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasa hesapları!---

Seçim öncesi piyasa hesapları!

5 / 12
Seçim öncesi piyasa hesapları!
06 Ekim 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

PORTFÖY NASIL DAĞILMALI?

Diğer yandan kredi notuyla ilgili beklentiler, dünyada büyümeye yöne­lik endişeler, yurtiçinde terör ve jeo­politik riskler derken, yatırımcının ris­ki iyi yönetme adına portföyünü şe killendirmesi gereken bir süreçteyiz. Bu süreçte para kazanmaktan daha çok varlıkları koruma ve en azından reel olarak para kaybına uğramama önemli bir hedef olarak karşımıza j çıkıyor. Tabii bir de 1 Kasım se­çim belirsizliği var. Bu nedenle portföy önerileri yapılırken uz­manların seçim sonuçlarına ciddi şe­kilde vurgu yaptığını görüyoruz.

Deniz Portföy Genel Müdürü Fa­tih Arabacıoğlu, 1 Kasım seçimi son­rasında hükümet kurulma ihtimalini güçlü buluyor ama hükümetin gücü ve devamlılığı konusunda endişele­ri var. Kısa vadede seçimin piyasala­rı olumlu etkileyeceğini söyleyen Arabacıoğlu, sonrasında ise başta FED olmak üzere diğer faktörlerin pi­yasaları negatif etkileyeceği düşünce­siyle muhafazakar bir portföy öneri­si yapıyor.

Kısa vadede belirsizlikleri dikka­te alan Tuncay Karahan da hisse öne­risini sınırlı tutan isimler arasında yer alıyor. Karahan, "Bu dönemde yatı­rımcıların fazla risk almadan defansif hisselere yönelmeleri veya hedge yöntemlerini kullanarak risk yöneti­mi yapmaları gerekiyor" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster