Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasa hesapları!---

Seçim öncesi piyasa hesapları!

10 / 12
Seçim öncesi piyasa hesapları!
06 Ekim 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

SON ÇEYREĞİN KRİTİK TAKVİMİ

21 Ekim TCMB PPK faiz kararı: FED politika değişikliğine gitmediği sürece önemli bir değişiklik beklenmiyor. TL'nin üzerindeki baskı aşırı derece artarsa, bu durumda faizle ilgili yukarı yönlü hamle gelebilir.

28 Ekim FED faiz kararı: FED Başkanı Yellen'in daha önce sinyalini verdiği gibi ekim veya aralıkta faiz artırım süreci başlayabilir. 1 aylık dönemde finansal piyasalarda ve global ekonomide aşırı bir bozulma olmadıkça, FED'in bu yıl içerisinde faiz artırması, piyasalar tarafından fiyatlanıyor.

1 Kasım Genel seçim: 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon oluşturulamadı. Bu seçim sonuçlarının ardından siyasi partilerin koalisyon ihtimalinde daha yapıcı olacakları düşünülüyor. Genel beklenti, 7 Haziran sonuçlarından çok farklı bir sonuç çıkmayacağı yönünde. Siyasi partiler, koalisyon oluşturma konusunda daha gayretli olacaktır. Hükümet, ekonomik gidişatın seyri açısından da önemli.

6 Kasım S&P değerlendirmesi: Türkiye'nin kredi notuna yönelik gelişmeler yakından izleniyor. S&P, siyasi faktörleri daha fazla dikkate alan bir derecelendirme kuruluşu. 1 Kasım seçimin ardından da S&P'nin açıklamaları gelecek. S&P, Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyesinin bir basamak altında değerlendiriyor.

24 Aralık TCMB PPK faiz kararı:  FED'in ekim ayında faiz artırımına gitmesi durumunda, PPK'nin da faiz artırımına gitmesi yüksek olasılık. Aksi halde büyük bir değişiklik olmaz.

4 Aralık Moody's değerlendirmesi: Fitch ile birlikte Türkiye için yatırım yapılabilir notu bulunan Moody's, son olarak 11 Nisan 2014'te notu değiştirmemiş ancak not görünümünü durağandan negatife çevirmişti.

16 Aralık FED faiz kararı: Ekim'de faiz artırımına gidilmezse FED, global ekonomik koşullarının göründüğünden daha kötü olduğunu işaret edebilir. FED'in faiz artırımı kararının yanında bu faiz artırımının yükseklik adımları da piyasa açısından kritik.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster