Ana SayfaYaşam-MagazinSadece diyet yapmak yetmez! Ne yapmalı?---

Sadece diyet yapmak yetmez! Ne yapmalı?

4 / 4
Sadece diyet yapmak yetmez! Ne yapmalı?
16 Kasım 2016 - 09:49 www.finansgundem.com

Hipoglisemi bellek kaybı yapar mı?

Hipogliseminin yani kan şekerindeki düşme eğilimi ve ataklarının yorgunluk, halsizlik, açlık atakları, terleme, titreme, huzursuzluk yaptığını bilsek de gözden kaçmış ciddi ve tekrarlayan hipoglisemi ataklarının özellikle yaşlılarda bellek kaybını hızlandırabileceğini çoğumuz bilmiyoruz.

Bunun birçok nedeni var. Öncelikle, hipoglisemi beyin hücrelerinin biricik enerji kaynağı şekerden yeteri kadar faydalanamama durumu olduğu için en hafif şekli bile odaklanma güçlüğü yaratıyor. Bilindiği gibi öğrenilen bilgilerin kalıcı olabilmesi ve belleğe güçlü bir şekilde kaydedilebilmesi için o bilgiye belirli bir şekilde odaklanarak konsantre olmak şart!

Hafif hipoglisemik-lerin bile çoğu kon-santrasyon problemi yaşıyor. Bilgiler yeteri kadar güçlü kaydedilmediği için iyi hatırlanamıyor.

Hipoglisemi ataklarının orta yaşlılar özellikle yaşlılarda beyin hücrelerinde önemli tahribatlar yapabildiği de biliniyor ve bu tahribatlar bazen çok derin, çok ağır olabiliyor.

Eğer hipoglisemi atağı çok ağırsa, bilinç bulanıklığı, uyku hali komaya bile yol açabiliyor.

Hipoglisemi yemeklerden genellikle 1-3 saat sonra ortaya çıkan yorgunluk, halsizlik, terleme, çarpıntı ve huzursuzluk hissi, bazen de baş ağrısı gibi belirtilere yol açan yaygın bir sağlık problemidir.

Ve bu problemin unutkanlığa da sebep olabileceği bilinmelidir. 

Osman Müftoğlu/Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster