Ana SayfaYaşam-MagazinSadece diyet yapmak yetmez! Ne yapmalı?---

Sadece diyet yapmak yetmez! Ne yapmalı?

3 / 4
Sadece diyet yapmak yetmez! Ne yapmalı?
16 Kasım 2016 - 09:49 www.finansgundem.com

Kaotik egzersiz zayıflatıyor

Kilo vermek ve zinde kalmak amacıyla egzersizinizi kademeli olarak artırmalısınız. Şişman ya da fazla kiloluysanız egzersizinizi haftada beş saat olacak şekilde yavaş yavaş yoğunlaştırmalı, uzatmalısınız.

Yürüyorsanız, adımlarınızı sıklaştırmalı ya da kısa sürelerle, çok düşük hızda koşu yapmalısınız.

Aerobik egzersizlere ek olarak programınıza ağırlık kaldırma egzersizlerini de eklemelisiniz. Aerobikten yağ yakmak amacıyla en üst faydayı sağlamak için, daha kısa dönem aralıklarını kullanın.

Bu tarz bir egzersiz programıyla araştırmalara göre, daha fazla yağ yakılmaktadır. “Kaotik egzersizler” olarak tanımlanan bu yeni yaklaşımda egzersiz süresince, egzersizin aerobik yapısının bozulmadığı, hız ve yoğunluk değişimleri yapılmaktadır.

Ani yükselmeler ve yavaşlamalarla egzersiz yoğunluğu sık sık değiştirilmektedir. Milyonlarca yıl önce insanlar kaçma, kovalama ve avlanma ritmiyle yaşamlarını sürdürürken düzenli sürelerde yapılan hareketler değil, beklenmedik hareketlerle yaşam sürdürüyorlardı. Kaotik bir egzersiz çalışması bu nedenle kilo yönetiminizi kolaylaştırır. Siz de genetik hafızanızı tazeleyin, kaotik egzersizlerle daha çok yağ yakın. Kilolarınızı daha kolay denetlediğinizi göreceksiniz.

Eğer aerobik egzersizi yapıyorsanız mutlaka birisiyle karşılıklı konuşabilecek düzeyde kalmalısınız. Bu düzeydeki bir aerobik egzersizle, daha fazla yağ yakacak ve kalbinizin daha güçlü pompalamasını sağlayacaksınız.

Daha fazla yağ yakmak için “kaos” yaratın! Bedeninizi kaosun karmaşık hızı ve ritmiyle şaşırtın ve gafil avlayın...

Yaşlandıkça belleğimiz neden zayıflar?

Yaşlanan beyin ne kadar dikkat edilirse edilsin pek çok alanda bazı doğal sorunlar yaşar. Bunlar yaşa bağlı bellek bozukluklarını bir ölçüde hoş görmemizi sağlar. Ama yine de alınabilecek pek çok önlem var.

Biz ne yaparsak yapalım yaşlılık kaçınılmaz bir “kayıplar” süreci olarak hükmünü icra edecektir. Yaşlılığın kayıplarını azaltmak, ertelemek, etkilerini hafifletmek mümkün olsa da tümüyle yok etmek kesinlikle imkansızdır ve bellek kaybı da bunlardan biridir.

Bellek zayıflaması doğal yaşlanmanın ayrılmaz bir parçası, hatta vazgeçilmezidir. Biz ne yaparsak yapalım beynimizin kapasitesi zamanla azalacak. Biz bunu normal bir değişim olarak görmek zorundayız.

Zira yaşlanma bir bütündür, ondan her organ az ya da çok ama mutlaka etkilenir. Yaşlanma sürecine girenlerin kiminde az, kiminde çok bazı beyin sorunları da gelişir.

Sağlıklı bir yetişkinin beyninde yaklaşık yüz milyon sinir hücresi, yani nöron var. Bunlar normalde çok sağlam ve uzun ömürlü hücreler. Böyle olduğu için de sağlıklı biri hayatı boyunca çok az nöron kaybeder. Ne var ki sayıları azalmasa da yaşlı nöronların bir miktar küçülmeye uğradıkları kesindir ve yaşlandıkça ortaya çıkan zihinsel güç kaybı bu küçülmeyle bir ölçüde bağlantılı olabilir. Yaşlanan beynin sorunları sadece nöronlarının küçülmesiyle de sınırlı kalmaz, nöronlar arası iletişimi sağlayan, kimyasal aracıların üretimi de yaş ilerledikçe azalır.

Bu düşmenin de bellek kaybını etkilemesi kaçınılmazdır. Beyin damarsal yaşlanmadan da payını alır, yaş ilerledikçe beyinde kan akışı da azalır. Bu da daha az beslenen, daha az üreten, daha düşük kapasitede çalışan bir beyin dokusu demektir.

Kısacası yaşlanan beyin ne kadar dikkat edilirse edilsin pek çok alanda bazı doğal sorunlar yaşar ve bunlar yaşa bağlı bellek bozukluklarını bir ölçüde hoş görmemizi sağlar. Ama yine de yapılabilecek pek çok iş, alınabilecek birçok önlem var: Daha çok bedensel aktivite, daha çok zihinsel jimnastik, daha güzel bir uyku düzeni, daha az stresli bir hayat, daha bol omega-3, D ve B12 vitamini benim ilk aklıma gelenler...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster