Ana SayfaGündemJaponya risk altında! Bahar sona erebilir---

Japonya risk altında! Bahar sona erebilir

4 / 4
Japonya risk altında! Bahar sona erebilir
03 Mayıs 2018 - 10:32 www.finansgundem.com

TRUMP RAHATLATTI ANCAK ABE İNİŞTE

Japonya’da pek rastlanmayan bir kayırmacılık iddiası ile başı dertte olan Başbakan Shinzo Abe’nin, Washington’da ABD Başkanı Trump ile 18 Nisan’da yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ticaretin artırılması yönünde anlaşması herkese rahat bir nefes aldırdı. Trump’ın, Japonya’nın ABD ile olan ticaret fazlasını, Japon Yeni’nin değerini ya da Tokyo’nun para politikasını eleştirmemesi ve görüşmenin olumlu geçmesi Tokyo Borsası’nın yedi haftanın en yükseğine çıkmasını sağladı.

Başbakan Abe, Trump ile yaptığı basın toplantısında "Serbest, adil ve karşılıklı ticaret anlaşmaları için görüşmelere başlama kararı aldık" diye konuştu. Trump Japonya ile ticaret dengesizliğini gidermeye yönelik adımlar atacağını söylerken, karşılıklı ticaret konusunda birebir görüşme ve anlaşmalardan yana olduğunu belirtti.

Abe gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD Japonya ile ikili bir anlaşma yapmak istiyor. Oysa biz TransPasifik Ortaklık Anlaşmasının iki ülke için de en iyisi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

2012’den beri görevde olan Başbakan Abe, en sıkıntılı dönemini yaşıyor.

Eşi Akie Abe ile bağlantısı olan aşırı muhafazakar bir eğitim grubuna, devlet arazisini indirimle satması üzerine Başbakan Abe’ye kamuoyu desteği inişe geçti. Ekonomi Bakanlığının kamu arazisini söz konusu şirkete yüzde 85 indirimli fiyattan sattığını itiraf etmesi üzerine Parlamento Binası’nın önünde toplanan on binlerce protestocu Başbakanı istifaya çağırdı. Abe hükümetine destek ise yüzde 37’ye gerilerken, bir başka ankette bu oran yüzde 27’ye kadar indi. (Levent Gürses/Forbes Türkiye Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster