Ana SayfaPara PiyasaReferandum sonrası piyasaları bekleyen 4 senaryo---

Referandum sonrası piyasaları bekleyen 4 senaryo

3 / 5
Referandum sonrası piyasaları bekleyen 4 senaryo
27 Mart 2017 - 15:44 www.finansgundem.com

SENARYO 2: Hayır kazanır.

Olası Sonuç: Piyasa negatif. Erdoğan muhtemelen konuyu burada bırakmayacaktır ve bu da siyasi gerilim ve erken seçim ihtimalinde artış anlamına geliyor.  

Para yöneticilerinin büyük kısmı "hayır" sonucunu piyasalar için daha fazla istikrarsızlık olarak görüyor. Bu durum, ana muhalefet partisi CHP'nin liderinin böyle bir sonucun temel oalrak mevcut sistemin devamı anlamına geleceğini söylemesi ve Erdoğan'ın meşruiyetinin tartışılmasına yol açmayacağı garantisi vermesine rağmen söz konusu. Eğer Erdoğan anayasa değişikliklerinin geçmesinde ısrarcı olursa, atacağı bir sonraki adım, milliyetçi MHP ya da Kürt seçmenlerin desteklediği HDP'yi Meclis dışında bırakmak ve bu yolla anayasa değişiklerini geçirmek için yeterli desteği bulmak amacıyla erken seçime gitmek olabilir. 

Hammarlund, "'Hayır' çıkması durumunda, 6 ila 12 aylık dönemde aşağı yönlü riskler fazla olacak," dedi ve "Piyasalar, daha sonra ne olacağına ilişkin endişelerden dolayı satışa başlayacak. Erdoğan ve AKP'nin, HDP ya da MHP'yi ya da tercihan her ikisini birden Meclis dışına itmek için Türkiye'yi yeni seçimlere doğru yönelteceğini düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi. 

Credit Agricole'den Tresca da benzer görüşleri savunuyor. Erdoğan'ın bırakmayacağını kaydeden Tresca, "Sonucu bypass etmenin bir yolunu bulacaktır. Ve bu nedenle belirsizlikler olabilir ve piyasalar belirsizliklerden nefret eder" dedi. 

Hamburg'da Berenberg Bank ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, "'Hayır' sonucunun ardından, Erdoğan ve destekçilerinin resmi olarak başkanlık sistemini sağlama alabilmek için artan baskıları ve genişleyen çabaları gelecektir," dedi ve "Bu durum muhtemelen toplum içinde gerginliği artıracak. Kürt vatandaşlar, Avrupa, basın ve genel olarak her türlü muhalefet ile. Erdoğan fiili iktidarını yasal çerçeveye alarak meşrulaştırmaya çalışacak. Bu da piyasaların diğer bir belirsizlik yükü ile karşılaşmasına neden olacak. Bu durum varlık fiyatlarında yansımasını bulacak" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7227 Mart 2017 20:45

    Hayır çıkarsa önerme; Eldeki sandalye daldaki sandalyeden iyidir..Yani erken seçim sandalye sayısı açısından AKP nin halihazırın altına düşme riskini doğrurur..Vatandaş demiyecek mi? Verdik cevabı işte daha istiyosun..Al sana 260 sandalye o zaman...Ama evet çıkarsa uyum yasaları hızla tamamlandıktan sonra biraz erken seçime gidilebilir..ona bişey diyemem:)Ama hayırın erken seçim getireceğini düşünmüyorum naaaçizaane:)

  • melih27 Mart 2017 17:15

    HAYIR ÇIKACAK BORSA DÜŞECEK. BEN SATTIM FAİZE GEÇTİM

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster