Ana SayfaBankacılıkPiyasalar bu gelişmelerle güçlenecek---

Piyasalar bu gelişmelerle güçlenecek

1 / 6
Piyasalar bu gelişmelerle güçlenecek
30 Aralık 2013 - 10:30 www.finansgundem.com

FED'in parasal genişlemeyi daraltacak olması Türkiye finans piyasalarında daralma beklentilerini güçlendirirken artan siyasi tansiyon ve seçimler bu süreci güçlendiriyor. Habertürk'ün haberine göre, kredi büyümesinin 10 puan azalması banka karlarının yğzde 20 düşmesi bekleniyor. Finans piyasalarında 2014'e damgasını global likiditedeki azalma vururken Türkiye'de artan siyasi tansiyon ve seçimler bu süreci destekleyecek.Bankacıların 'Son 10 yılın en zoru' olarak tanımladığı 2014'te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun ekonomiyi daraltma önlemleri de etkili olacak.Bu gelişmelerin yüzde 25'i aşan kredi büyümesini yüzde 15'e çekmesi bekleniyor.Kredi büyümesinin azalmasının yanı sıra banka ücretlerine getirilmesi beklenen kısıntıların banka karlarını yüzde 20 düşüreceği kaydediliyor.

HER ŞEYE RAĞMEN YÜZDE 4 BÜYÜME

Yüksek cari açık bu olumsuzlukları körüklerken döviz kurunda yaşanan yükselmeyi de beraberinde getiriyor.Yükselen kur ise bir yandan enflasyonu, bütçeyi ve ekonomik büyümeyi olumsuz etkilerken diğer yandan ihracata yapması beklenen olumlu katkı 2014'te Türkiye'nin şansı olabilecek.Diğer yandan uzmanlar finans piyasalarındaki düşüş ve para politikasında FED'in tahvil alımını yavaşlatması ile jeopolitik risklerden kaynaklanan sıkılaşmaya rağmen Türkiye ekonomisinin sağlıklı kalmayı başardığına dikkat çekiyor. Erste Securities İstanbul Başekonomisti Nilüfer Sezgin, Reel Sektör Güven Endeksi ve Türkiye PMI gibi öncü göstergelerin, yakın zamandaki en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda olduğuna dikkat çekerek "Bu da gelecek yıl için güçlü bir momentemun devam edeceğini ortaya koyamktadır.Kredi büyümesindeki artışı yavaşlatma girişimleriyle birlikte beklenen yavaşlamaya rağmen ekonominin 2014 yılına ilişkin tahminimize uygun şekilde yüzde 4.2 büyüme seviyesine ulaşabileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster