<
Ana SayfaBankacılıkPiyasa faizleri ne zaman inecek?---

Piyasa faizleri ne zaman inecek?

8 / 8
Piyasa faizleri ne zaman inecek?
26 Mayıs 2014 - 11:27 www.finansgundem.com

‘’Bireysel kredilere etkisi az olur’’

Barbaros Uygun/ ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı

Merkez bankası nisan ayı sonunda açıkladığı enflasyon raporunda, olumlu bir atmosferin hakim olduğu piyasalarda martın  son haftasından itibaren Türkiye’ye yönelik risk priminin gerilediğine vurgu yaptı.  Bankanın aynı açıklamasında, politika faizinde olası bir indirimin gündeme alınabileceğine dikkat  çekildi.  Nitekim son iki aya bakıldığında da gerek Merkez Bankası’nın gecelik faizleri aşağı çekmesinden gerekse politika faiz indirimine yönelik artan beklentilerden dolayı kredi faiz oranlarında nispi bir düşüş  yaşandı. Yerel seçimler öncesi döneme göre şu anda tüketici kredilerinde ortalamada 50 baz puan, ticari krediler tarafında 100 baz puana yakın bir gerileme gördük.

Ancak önümüzdeki dönemle ilgili olarak Merkez Bankası’ndan yeni bir parasal gevşeme adımının yakında gelmeyeceğini düşünüyoruz. Bu beklentiden hareketle son kararın ardından kredi faizlerindeki aşağı yönlü hareketin sınırlı kalacağını tahmin ediyoruz. Düşen faizlerin ise özellikle bireysel tarafta krediye yönelik talebe olumlu etkisi fazla olmayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster