Ana SayfaBankacılıkPiyasa faizleri ne zaman inecek?---

Piyasa faizleri ne zaman inecek?

1 / 8
Piyasa faizleri ne zaman inecek?
26 Mayıs 2014 - 11:27 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  birçok kişiye göre  sürpriz  bir karara imza atarak politika faizlerini yarım puan aşağı çekti. Geçen hafta perşembe günü toplanan  Para Politikası Kurulu  haftalık repo faizlerini yüzde 10’dan 9.50’ye indirdi. Aslında finans kesiminde birçok kişinin beklemediği bir sürpriz kararın ardından piyasalarda ‘’yeni bir faiz indirim dalgası başlar mı?’’ tartışması kızıştı.

Yakından takip edenler bilir, çok değil daha 30 Mart yerel seçimlerinden sonra faiz oranlarında bir miktar düşüş yaşanmıştı. Seçimin ardından geçen iki aylık süreçte mevduat faizleri yaklaşık bir puan, bireysel kredi faizleri 0.50 puan, KOBİ kredi faizleri ise 1 ile 1.5 puan civarında geriledi. ‘’ Artık daha fazla düşüş olmaz. Yaz aylarını bu seviyelerde geçiririz’’ denen bu günlerde Merkez Bankası’nın faiz indirimi sürpriz olarak değerlendirildi.

Peki, şimdi ne olacak?

Para Dergisi'nden İdil Fırat sektörün nabzını tuttu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster