Ana SayfaBankacılıkÖzel bono alana ‘özel’ faiz---

Özel bono alana ‘özel’ faiz

7 / 8
Özel bono alana ‘özel’ faiz
07 Temmuz 2014 - 16:47 www.finansgundem.com

BANKA VE ÖZEL SEKTÖR BONO/TAHVİLLERİNİN AVANTAJLARI

●Banka ve özel sektör bono/tahvillerini banka ve aracı kurumlardan alabilirsiniz. Bunun için önce bir hesap açmak gerekiyor. İstediğiniz tahvil ve bonoyu aldıktan sonra bu kağıtların saklanmasını ise yine bu aracı kurum ve bankalar sizin adınıza yapıyor.

● Şirket ve banka bono/tahvillerinin getirileri, hazine bonosu ve devlet tahvillerinin üzerinde. Örneğin iki yıl vadeli banka bonoları genelde Hazine kağıtlarından 80-175,özel sektör tahvili ise 150-500 baz puan daha yüksek getiri sağlıyor. Vade, örneğin 36 aya çıktığında ise şirketlerim ödediği faiz Hazine kağıtlarının 500-550 baz puan üzerinde gerçekleşiyor.

●Banka ve özel sektör bono/tahvilleri vergisel açıdan da yatırımcıya büyük avantaj sağlıyor. Banka ve özel sektör bono/tahvillerinden yüzde 10 stopaj kesiliyor. Buna karşın bir yıla kadar vadeli mevdu atın faiz gelirleri üzerinden yüzde 15-12 stopaj vergisi alınıyor.

●Bireysel yatırımcıların yanı sıra kurumsal yatırımcılar da banka ve şirket bono/tahvillerini alabiliyor. Örneğin emeklilik fonları ve yatırım fonları, banka bonolarını portföylerine dahil edebiliyor.

●Bonoların ikincil piyasada işlem görmesi sayesinde vadesinden önce alım satım imkanı da var.

●Banka ve özel sektör tahvillerinin Hazine’nin çıkarttığı kuponlu tahviller gibi ara dönemlerde ödemeleri bulunuyor. Bu da mevduatla karşılaştırıldığında yatırımcısına vade sonunu beklemeksizin ara dönemde getiri elde etme imkanı sağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • barış08 Temmuz 2014 00:26

    İyi ama bunlar ancak nitelikli yatırımcı denen büyük fonlara satılıyor ve ikincil piyasada kot dışı işlem görüyor.Yani türkçesi küçük yatımcı halka arz yoluyla kolay kolay alamaz.Bunuda belirtmede yarar var. Saygılarımla

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster