Ana SayfaBankacılıkBankacılardan iflas erteleme önerileri!---

Bankacılardan iflas erteleme önerileri!

3 / 9
Bankacılardan iflas erteleme önerileri!
04 Nisan 2016 - 11:03 www.finansgundem.com

YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ

Önceki hafta sonu Uludağ Ekono­mi Zirvesi'nde (UEZ) konuştuğumuz üst düzey bankacılar, iflas ertelemeye ve iflas davalarına yönelik yasalarda yeni düzenlemeler yapılması gerektiği­ni vurguluyor. Hatta konuyla ilgili ola­rak Adalet Bakanlığı ile temas halinde olduklarını da ifade ediyorlar.
Konuştuğumuz bazı bankacılar, 2001-2004 yıllarında uygulanan İstan­bul Yaklaşımı, 2007 yılında uygulanan Anadolu Yaklaşımı gibi bir uygulama­nın yeniden hayata geçmesini istiyor.
Öğrendiğimize göre, bu konuyla ilgili olarak, geçen yılın nisan ayında, Ban­kalar Birliği çatısı altında, hükümete sunulmak üzere, geçmişteki yaklaşım­lardan da dersler çıkarılarak bir taslak plan hazırlanmıştı. Ancak araya giren seçimler nedeniyle bu konu rafa kalk­tı. Bu taslakta, özede, geçici likidite so­runu yaşayan ama yaşayabilir durum­da olduğu düşünülen borçlulara, borç rakamları düşülerek yeniden yapılan­dırma imkanı sunulması isteniyordu. Alacak miktarının yüzde 70'ine sahip alacaklı bankaların anlaşması halinde, yüzde 100 oranında bankaların buna uyması zorunlu kılınıyordu. Bazı ban­kacılar bu konunun tekrar raftan in­mesi gerektiği düşüncesinde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster