Ana SayfaBankacılıkBankacılardan iflas erteleme önerileri!---

Bankacılardan iflas erteleme önerileri!

1 / 9
Bankacılardan iflas erteleme önerileri!
04 Nisan 2016 - 11:03 www.finansgundem.com

İflas erteleme kararlarının da etkisiyle tahsili gecikmiş alacaklar artış eğiliminde. Bankacılar, iflas erteleme kararlarının mahkemelerce çok kolay verildiğini ve borçlular kadar alacaklıların da haklarının korunması gerektiğim söylüyor. Bununla ilgili olarak Adalet Bakanlığında yeni bir çalısına yapılıyor. Bankacılar, İstanbul Yaklaşımı'na benzer yeni bir uygulamanın hayata geçmesini istiyor.

Son dönemde Türkiye'de ekonominin ana gündem maddelerinden biri, şirketle­rin iflas erteleme başvurularındaki ciddi artış. 2012'de 484 iflas erteleme davası açı­lırken, bu rakam 2013'te 654'e, 2014'te 720'ye, 2015'te binin üzerine çıktı. 2016 yılı­nın ilk iki ayında ise 400 civa­rında şirket iflas erteleme is­tedi. Şirketler, haciz baskısı olmadan bütün varlıklarını koruyarak faaliyetlerini de­vam ettirmek için bu yola başvuruyor. Ancak bu süreç alacaklılar tarafında hoşnut­suzluğa neden oluyor. Sistemin borç­lular kadar alacaklıların da haklarını koruması gerektiği konusunda değer­lendirmeler yapılıyor.

İflas ertelemeleri, bankacılık sis­teminde tahsili gecikmiş alacakların (TGA) yükselmesine neden oluyor. Mart 2015'te yüzde 2,86 seviyesinde olan TGA oranı, 8 Mart itibariyle yüz­de 3,27 seviyesine çıkmış durumda. Büyük işlemler gelmezse aylık 1 mil­yar TL'yi bulan ilave batık kredi siste­me ekleniyor. Bu da şu an için yönetilebilir olmakla birlikte bankacıları rahatsız ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster