Ana SayfaBankacılıkÖmür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi---

Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi

13 / 15
Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi
23 Ocak 2017 - 08:15 www.finansgundem.com

ŞİRKETLERİN KUR RİSKİNİ HEDGE ETMELERİ ÖNEMLİ

-Dış ticaret rakamlarındaki düşüşün, bankacılık sektörü açısından dış ticaret işlemlerine yansıması nasıl olur? 

Ömür Tan: Biz QNB Finansbank olarak dış ticarette pazar payı kazandık. Kendi perspektifimizden, Eximbank kredilerini daha çok kullandık. Eximbank'ın ihracatçılara verdiği çok ciddi avantajlı kaynakları var. Burada onları biz de destekledik. O da limitli bir kaynak ama bunu daha çok ihracat yapan, ihracatlarıyla bizi de destekleyen müşterilerimize kullandırdık. O anlamda pazar payını artırdık. Diğer taraftan da biraz önce bahsettiğim dış ticaret internet menümüz, çıkarttığımız birçok ürünle de birlikte dış ticareti destekleyici işler yapınca pazar payımız arttı. Türkiye'de hâlâ ihracatın ithalatı karşılama oranı düşük, ihracatın daha da yukarıya gidiyor olması lazım. Burada ithalattan çok ihracatı desteklememiz gerekiyor ama bir taraftan da enerji kaynakları olarak ciddi anlamda ithalatımız var, bunlar yüksek tutara sahip. Hâlâ burada bir açık var, yapacak bir şey yok. 

-Enerji açığı bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi... 

Ömür Tan: Evet, o konuda da tedbirler alınıyor, önümüzdeki dönemde de birçok tedbirin alınacağını düşünüyorum. Ama daha uzun bir yol var. Dış ticaret anlamında tekrar altını çizmek isterim, firmaların kur risklerine maruz kalmıyor olması önemli. Kur risklerini hedge etmeleri, bunu gerçek anlamda bir pozisyon kapatma ve hiç açıkta bir şey bırakmayarak sadece işlerine bakmak olarak görmeleri lazım. O zaman hem hacimlerini artırarak hem de kârlılıklarını sabit hale getirerek devam ederler. 

-Bir cümleyle 2017 sizin için nasıl bir yıl olacak? 

Ömür Tan: 2017 yılı QNB Finansbank'ın kurumsal ticari bankacılıkta, piyasada çok daha ses getirecek büyük işler yapacağı, atılım içerisinde olacağı bir yıl olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster