MEVDUATLAR NE DURUMDA?
Bunun yansımaları bankaların mevduat hesaplarındaki yükselişte de kendisini gösteriyor. Bankalardaki mevduat hacmi, 2018'de yüzde 18 arttı. Yabancı para mevduatlardaki yüzde 30 büyüme de burada etkili. Ancak buradaki artışın kur kaynaklı olduğuna dikkat çekiliyor. Bu yıl şu ana kadar ise TL mevduatta istikrarlı bir trend var. Bu yılın ilk aylarında bankacılık sektörü mevduatlarında zayıf bir seyir gözleniyor olsa da yılın genelinde bir büyüme olması bekleniyor.
2018'in başında 932,9 milyar TL olan TL mevduatlar, temmuz ayında 1 trilyon TL seviyesini geçti. O
zamandan bu yana ise TL mevduatlar yerinde sayıyor ve 1 Şubat itibariyle 1 trilyon 19 milyar TL
düzeyinde bulunuyor. Yabancı para mevduatların toplamı ise 2018 başında 756,5 milyar TL iken şubat başında 1 trilyon 42 milyar TL'ye ulaştı.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.