Ana SayfaBankacılıkKGF’den yeni katkı---

KGF’den yeni katkı

5 / 10
KGF’den yeni katkı
03 Temmuz 2018 - 11:27 www.finansgundem.com

Bankalar bu yeni müşteri kazanmalarıyla kâr etme çabasında. Yoksa aslında Hazine destekli bu kredilerde faiz, diğer kredilere göre daha uygun oluyor ve daha düşük kâr marjlarıyla çalışılıyor. KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, haziran başında yaptığı bir açıklamada KGF kefaletli işlemlerin karşılıklarla ilgili ve risk primini ortadan kaldırıcı etkisi olduğu için bankaların burada maliyetlerinin düştüğünü söylüyor. “Bir banka kredi için 10 birim faiz alıyorsa KGF desteği Hazine garantili ise faiz oranı 8-8,5 birime geriliyor” diyor.

Aslında KGF ve Nefes kredileri batık riski olmadığı için bankalara kâr bırakıyor. Orta ölçekli bir bankanın genel müdürü, “Kâr yüksek değil ama yine de makul. KOBİ kredilerine göre daha az kârlı ama batık riski almadığınız için büyümek ve yeni müşteri tanımak için fırsat veriyor. İleride kredi vereceğiniz şirketleri ayakta tutuyorsunuz” şeklinde konuşuyor. 

Alternatifbank Genel Müdürü Kaan Gür “Bu kredilere bir kereye mahsus olarak bakmamak lazım. O işle ilgili nakit akışı, ödemeler bankamızda mı ona da bakıyoruz. Burada ürün kârlılığından ziyade ilişkinin ortaya çıkardığı kârlılığa bakıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Ayrıca bankalar bu kredilerle KOBİ tarafında pazar paylarını da artırma şansı yakalıyor. Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, toplamda 33 bin müşterilerinin KGF teminatlı krediden faydalandığını açıklıyor ve “2017 yılında yüzde 5,8 olan pazar payımızı, 2018 yılında açıklanan ikinci KGF programı itibarıyla yüzde 12’ye çıkardık” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster