Ana SayfaBankacılıkAdnan Bali ekonomi yönetiminden ne istedi?---

Adnan Bali ekonomi yönetiminden ne istedi?

2 / 8
Adnan Bali ekonomi yönetiminden ne istedi?
19 Aralık 2016 - 12:10 www.finansgundem.com

"10 aylık dönemde 4,7 milyar dolar kaynak sağladık"

Adnan Bali, eylül sonu itibarıyla bankanın aktif büyüklüğünün 292,9 milyar liraya ulaştığını, Türkiye'nin en büyük özel bankası unvanını koruduklarını, nakdi kredilerin 189,6 milyar liraya ve gayrinakdi kredilerin de 55,6 milyar liraya yükseldiğini belirterek, krediler yoluyla ekonomiye sağladıkların desteğin 245 milyar lirayı aştığını ve öz kaynaklarının da 35 milyar liranın üzerine çıktığını kaydetti. 

Bu yılın genelinde, önceki yıllarda olduğu gibi takipteki kredilerinin toplam kredilere oranının sektör ortalamasının altında seyrettiğine işaret eden Bali, gelişmiş teknolojik altyapıları ve alternatif kanallarının sunduğu çok yönlü bankacılık hizmetleriyle yılın 9 ayında mevduatlarının önceki yılın sonuna göre yüzde 8 artarak 166 milyar lirayı geçtiğini bildirdi. 

Mevduat dışı fon kaynaklarını da etkin bir şekilde kullanmaya devam ettiklerini belirten Bali, sendikasyon, seküritizasyon ve eurotahvil ihracı yoluyla bu yılın 10 aylık döneminde 4,7 milyar dolar tutarında kaynak sağladıklarını, eurotahvil ihracını bu yıl 2 kez gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Bali, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı, yakın coğrafyada jeopolitik risklerin arttığı ve söz konusu gelişmelerin makroekonomik dengeler üzerindeki olumsuz etkilerinin hissedilmeye başladığı bir ortamda İş Bankası olarak Türkiye'ye ve vatandaşlara karşı sorumluluk bilincinde hareket ettiklerini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster