Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon verisi faizi nasıl etkileyecek?---

Enflasyon verisi faizi nasıl etkileyecek?

2 / 2
Enflasyon verisi faizi nasıl etkileyecek?
03 Haziran 2016 - 10:35 www.finansgundem.com

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından önümüzdeki dönemde de üst bantta indirim ve ardından politika faizinde sınırlı bir artırım ile sadeleşme sürecini devam ettirdiğinin görülebileceğini kaydetti.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, enflasyonun aşağı yönde sürpriz yapmaya devam ettiğini, Ancak bu sefer, sürprizin gıda kaynaklı olmadığını vurgulayarak, "Gıda dışı kalemlerde de düşüş görüyoruz kurun istikrarlı seyri, kısmen yavaşlayan iç talep ve beklentiler kanalıyla" diye konuştu.

Bundan sonraki dönemde gerek gıda enflasyonundaki düzeltme gerekse de baz etkisiyle yıllık enflasyonun yükselmesinin beklenebileceğine değinen Kanlı, şunları söyledi:

"TCMB açısından, bu veri, zaten uygulamakta kararlı olduğu sadeleşme ve gevşeme adımlarını daha rahat atmasını sağlayacaktır. Bu bakımdan, önüzmüdeki dönemde de üst bantta indirim ve ardından politika faizinde sınırlı bir artırım ile sadeleşme sürecinin devam ettirildiğini görebiliriz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster