Ana SayfaRöportajlarMüthiş bir teknoloji---

Müthiş bir teknoloji

3 / 9
Müthiş bir teknoloji
23 Mayıs 2013 - 15:20 www.finansgundem.com

TÜRK PİYASASINDA BULUNDUĞUM İÇİN BÜYÜK BİR HEYECAN DUYMAKTAYIM
-Türkiye’yi diğer pazarlardan farklılaştıran nedir? Bankacılık ve ekonomi olarak…

Haragopal Mangipudi: Aslında Türkiye’ye kendine özgü yanlardan ziyade, pek çok heyecan verici özellik var. Buradaki nüfus çok girişimci. Genç bir ekonomi de olduğu için büyük bir büyüme isteği var. KOBİ’lere bir bakın; KOBİ’ler iyi bir ekonominin iskeletini oluşturan temel bir yapıdır. Onlar mesela şu anda daha fazla kredi için belli bir iştah duyuyorlar. Dolayısıyla söylediğim gibi Türkiye’de bankacılık sistemi oldukça sağlam. İyi bir sermayelenme durumu var. Kapitalizasyon durumu iyi, likitidesi yüksek, karlılığı da iyi fakat buna biraz daha verimlilik katmak gerek. Verimli bankacılık olduğunda da kar marjları da daha verimli hale gelecek, borç verme oranları da daha verimli hale gelecek ve krediler de daha verimli hale gelecek. Dolayısıyla da müteşebbisler, girişimciler daha başarılı olacaklar. Bu da daha fazla harcadıkları paradan, daha fazla değer almalarını sağlayacak ve daha fazla şirket karlılığı beraberinde geldikçe de ekonomi büyüyecek.

Kaydedilen büyüme sürdüğünde bankacılık sistemindeki global uygulamalar daha fazla farklı teknolojiyle donatılabilir. Bu sözünü ettiğimiz parametreler zaten gayet aşikar. İş böyleyken, rakamlar konuşurken, bankacılık sisteminden kimse şikayet edemez. Trilyonluk bir sektöre sahipsiniz, o yüzden şampiyonlar liginde oynayan daha fazla banka olması gerekir ve daha fazla teknoloji uygulanabilir. Bir yandan da tabi küresel uygulamalara bakmak çok anlamlı olur. Ama küresel uygulamalara bakarken bir şeyin nasıl yapılmayacağını da onlardan öğrenebilirsiniz. Heyecan duyduğum başka bir konuda buradaki yetenek havuzu. Oldukça net, çalışkan bir insan gücüne sahip. O yüzden şahsen ben Türk ekonomisinde, Türk piyasasında bulunduğum için büyük bir heyecan duymaktayım.

-Verimliliği arttırmak için sunduğunuz çözümler hakkında bilgi verebilir misiniz?
Haragopal Mangipudi: Sağlam, çekirdek bir platform oluşturulabilmesi için, bankaların bu şekilde büyümesi için denetlenebilir, sağlam, esnek, karşılıklı işleyebilen ve verimli bir sisteme ihtiyaç olmalı. Böyle bir üst yapı kurulmalı. Şöyle, denetlenebilir dediğimde de kastettiğim şey sadece, Merkez Bankası’nın gerekliliklerine uygun olması değil, aynı zamanda kobit gerekliliklerini de karşılaması, her işlem sonunda da denetlenebilirliğinin sağlanılmasını kastediyorum. O yüzden böyle bir yapının oluşturulması çok önemli.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster